De la o vreme am început să fac to-do lists și tabele în Google Drive  cu ce am de făcut pentru serviciu, facultate, ANOSR, blog, cumpărături, cadouri, activități și alte asemenea ce se datorează vieții de adult. Totuși, din când în când mai evadez și intru pe log off pentru a nu uita de mine. 

 1. Mă plimb – am noroc să fiu la 2 pași de Parcul Cișmigiu și 3 pași de Parcul Operei, așa că profit de ora de masă și mă plimb prin parc, pe străduțele din jur, fără un scop anume sau merg o stație-două de ratb pe jos.
 2. Merg la galerii de artă sau muzee – sunt multe galerii ascunse prin București unde poți descoperi lucrări din cele mai diferite. Mi-am propus și să văd cât mai multe muzee și case memoriale din oraș, sper să-mi iasă.
 3. Lansări de carte sau întâlniri de lectură – librăriile mereu m-au ajutat să mă calmez, așa că fac ce fac și iar ajung acolo. Pe lângă răsfoitul cărților, îmi place să merg la evenimente și discuții care adună oameni interesanți din domeniu. Prefer Librăria Bastilia pentru că spatiul de la mansardă e mai departe de haosul din stradă, însă uneori merg și la Humanitas Cișmigiu tocmai să  văd cât de aproape sunt de haos și zgomot și totuși înconjurată de calm și liniște.
 4. Citesc o carte – asta vine natural după punctul anterior. Având în vedere că am ajuns să citesc mai mult pentru dezvoltatea profesională, uneori prefer să evadez și să pun mâna pe ficțiune.
 5. Iau masa cu prietenii sau cu familia – așa de bine mi-este după ce mă văd cu oameni dragi și nu mănânc în fața calculatorului! [Simona, e musai să ne vedem mai des la prânz!] Iar nepoții mei dragi îmi oferă așa de multă energie pozitivă, încât am devenit puțin addictive.
 6. Mă uit la un Ted sau serial – un fost prieten îmi reproșa că-mi pierd timpul uitându-mă la seriale ușoare și lipsite de esență – nu a înțeles niciodată că alea 30-40 de minute mă ajută să mă deconectez de la probleme și taskuri. Iar clipurile Ted mă ajută să văd alte perspective ale subiectelor care mă interesează.
 7. Fac sport – drept să vă scriu, aici am cam dat skip în ultima perioadă. Nu am reușit încă să mă țin serios de treabă, iar asta se vede în greutatea și starea mea de spirit. Nimic nu se compară cu endorfinele eliberate când faci sport nu se compară cu… ei bine, aproape nimic 🙂
 8. Scriu pe blog – scrisul pe blog mă ajută să-mi fac ordine în gânduri și idei. Nu trebuie să scrii pentru alții sau pentru bani, scrie pentru tine și te vei simți instant mai bine.

Lista rămâne deschisă. Eu o voi actualiza pe măsură ce vor mai veni idei. Sunteți liberi să contribuiți cu experiența voastră 🙂

Share Button
Categories: BLOG

5 Comments

Andreea Bianca · January 22, 2015 at 3:14 pm

Plimbarile chiar sunt foarte bine venite,iar eu imi gasesc refugiul mereu in muzica.Foarte bun articol.

  gabriela · January 22, 2015 at 10:33 pm

  Ah, cum de am uitat de muzică! Ce bine merge un concert în Silver Church mijlocul săptămânii, se potrivește la fix! 😀

   Andreea Bianca · January 23, 2015 at 3:26 pm

   Merge si mai bine dupa sesiune .Oricum Romania sa fie invadata de muzica buna anul acesta .Incepand cu Mariza si One Republic ,terminand cu festivalurile ,mai ales cel din Cluj <3

Alexandrina · January 29, 2015 at 10:36 am

Sunt toate activitati faine. Din pacate eu am intrat intr-o rutina, asa, nu mai reusesc sa mai ies intr-un parc sa ma plimb, sa ma uit la un film. Din cand in cand mai ciupesc o carte dar se intampla din ce in ce mai rar.

  Gabriela · January 29, 2015 at 11:20 am

  The trick is to say no to routine. Apoi îți e mai greu să te mobilizezi pentru orice.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.