Lorena Lupu are o personalitate puternică, o vedem prin articolele tăioase pe care le publică pe blogul personal. I-am cunoscut scriitura în HydePark, o carte la care tot revin periodic, așa că un nou volum semnat de Lorena trebuia să ajungă și în mâinile mele.

Titlul Dona Juana sugerează numele personajului principal și caracterul său prim trimitere directă către faimosul Don Juan. Iar personajul cred că are ceva din jemanfișismul unui bărbat, al unui gigole. De altfel, chiar își asumă acest rol, în serile din Bizarre.

Sunt femeia tuturor bărbaților și bărbatul tuturor femeilor. (…) Vânez plăcerea pe toate căile posibile. Uneori o pândesc îndelung, de prin tufișuri, până când îmi devine accesibilă. Alteori sar pe neașteptate asupra ei și o înghit pe nemestacate, ca un șarpe boa.

Prin ochii ei reușim să descoperim o altă lume, una care pentru noi, oamenii normali de rând, o vedem drept extravagantă, ciudată și exagerată. Deep down, ne-am dori să vedem cum e, să fim parte din ea. Așa că ne relaxăm și dăm pagina.

Romanul se încadrează în categoria celor erotice, iar dacă judecăm după numărul de “puli” din text, ai spune că este unul. Însă nu am simțit la niciun pas componenta carnală din el, ci mai degrabă a fost ca o joacă de-a pisica cu ghemul de lână. Te ațâță și mergi mai departe. Ce-i drept, poate fi și un test de curiozitate și rezistență pentru pudibonzi.

Iar Dona Juana este acolo pentru tine. Cinică, la început. Seducătoare, dură, intrigantă – vrei să vezi ce e dincolo de fațada asta, să vezi cât de departe merge.

Cele mai bune mãşti nu sunt cele elveţiene, cu nasuri coroiata şi expresii ridicole. Cele mai bune mãşti sunt acelea care trec dincolo de epidermã, şi devin una cu tine.

Când se anunță închiderea clubului Bizarre, Dona Juana devine vulnerabilă, umană. Mediul haotic, ciudat, neorânduit care îi era casă se închidea. Constanta vieții ei – căci sentimental se arăta ușuratică – dispărea, ce-i de făcut?

Asta rămâne de descoperit citind cartea. Poate că nu are cele mai ușor digerabile teme, însă te face să te gândești la tine și la cum te raportezi tu la lume. Iar pentru asta, o recomand să o citiți.


Cartea a apărut la Editura Herg Benet și este inclusă în setul ”Sex de Crăciun”

Cumpără de pe Elefant.ro

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.