“Era acu’ vreo 10 ani..aveam Dacia verde pe atunci…si eram pe la Gara de Nord..am aruncat o punga de ceva pe geam..nu mai retin ce era..si intamplarea a facut sa fie bariera si sa ma opresc. Deodata imi bate o doamna in geam..era trecuta de 60 de ani..cocheta..aranjata..si imi spune: “Cum puteti domnule sa aruncati asa pe strada? Chiar nu puteti sa evitati?”..Daca as fi putut intra sub bancheta, imediat as fi facut asta..nu mai spun ca m-am dus imediat inapoi la 100 de m sau cat era sa iau punga respectiva..mi-era o rusine.. De atunci nu arunc nimic nimic din masina fie ce-o fi”

“Veneam intr-o zi de la scoala, acu’ ceva timp, si dupa ce am mancat un corn, am aruncat ambalajul pe jos, desi cosul de gunoi era la 10 m de mine. In urma mea era un batranel care mergea in carja..se vedea ca era destul de in varsta..si s-a aplecat si a luat el ambalajul si l-a pus la cos. Imi venea sa intru in pamant atunci..cum se putea ca un batran sa faca asta in locul meu, ditamai vlajganul?!”

Aceste povestiri sunt reale, povestite de unii sau altii. Mie personal nu mi s-a intamplat, din fericire asta, insa consider ca nu e nevoie sa se intample asa ceva pentru a avea bun simt.

Nu ar trebui deci sa fie prea greu sa te abtii de la a arunca ceva pe jos cand un cos de gunoi e la cativa metri de voi; iar daca nu este chiar atat de aproape ‘what my chicken’ astepti pana la un cos sa aruncati.

Am scris asta pentru ca aud multe persoane ca se plang ca e mizerie in oras, insa respectivele arunca aiurea. Si mai nou am obiceiul sa atrag atentie celor care nu au bun simt.

Totodata, actiunea asta de a arunca orice oriunde atenteaza si la sanatatea planetei. Tot aud chestii de genu’ “eee ce efect mai are si o punga aruncata de mine?” pai mai nesimtitorule/nesimtitoareo, punga ta adunata cu inca altele de-alea altora ca tine se degradeaza in multi ani. Mai multi decat traiesti tu si copiii tai, adica in jur de 300, depinde de tipul de plastic. Deci da, are efect. 😉

-SE VREA ALTCEVA INSA POATE E LA FEL-

Share Button
Categories: BLOG

1 Comment

Gabytzzuka · May 21, 2009 at 8:49 am

Am patit…si vreau sa zic ca m-am simtit suuuper penal…mai ales ca aruncasem si cva…eeh…glamorous…:D…oricum…super nasol…

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.