La câțiva pași de biroul meu, pe strada Academiei, la nr.13 este o galerie de artă la care merg uneori în pauzele de masă, îi spune Elite Art Gallery. Până acum, am prins două expoziții de pictură și grafică, ambele colecții care reuneau diferiți artiști cu același subiect: prima dată a fost vorba despre Balcic, iar cea de-a doua oară – Santorini (colecție care încă este expusă spre vizitare).

Nu prea le am cu arta, ochii mei privesc superficial tablourile destul de superficial, iar aprecierile mele sunt pur bazate pe primul feeling. Chiar și așa, am găsit de multe ori tablouri pe care le-am vedea pe pereți, acasă.

gabrieladeleanu.ro

Ce-mi place cel mai multe la aceste colecții este că stilul fiecărui artist redă o altă fațetă a destinației. Unii aleg să înfățișeze clădirile și arhitectura, alții se orientează către natură. Și modalitatea folosită diferă de asemenea. Asta mă ajută să nu uit că oamenii se raportează diferit la realitate și că înțeleg diferit totul – lucru cât se poate de normal, pe care trebuie să îl înțelegem.

De ce prefer să merg în pauzele de masă să le văd? Prin zona Universitate sunt destul de multe galerii, unde ai ce vedea. Încerc să ajung măcar o dată pe săptămână să văd o colecție nouă pentru că îmi doresc să nu uit de mine și să nu mă raportez numai la activitățile profesionale.

Săptămâna aceasta am vazut și colecția Facebook Gallery, la Centrul Artelor Vizuale, unde 4 artiști au adus facebookul in offline la propriu.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.