Pe Bune este unul dintre podcasturile din seria proiectelor Decât O Revistă. O dată, de două ori pe an, Andreea Vrabie iese din studio și vine pe scenă, alături de o serie de invitați. La ediția de pe 25 noiembrie, cu tema Munca, o relație complicată au fost invitați: Ada Galeș (actriță), Ioana Șopov (ilustrator), Cristian Lupșa (editor DoR), Bogdan Șerban (om de radio), Cristina Chipurici (content creator), Dragoș Nechifor/Grasu XXL (rapper).

La garderoba de la TNB m-am revăzut cu o cunoștință din perioada de ONG care spunea despre eveniment că a fost ca la terapie. Fix așa, ca la o terapie de grup, unde ai câte un om care prezintă în numele tuturor câte un gând, o teamă, o vulnerabilitate. Tot “backendul” din creierul nostru, pentru drumul spre succes.

În 15-20 minute, oamenii de mai sus au povestit într-un mod deschis și vulnerabil despre temerile lor, despre eșecurile lor. Nu am crezut că pot avea subiecte comune de gândit prea mult (overthinking) cu o actriță, de exemplu. Dar ego-ul nostru (și mi-a plăcut referința Cristinei cum inamicul este ego-ul) este cel care ne face să analizăm niște non-probleme, ne pune piedică când alergăm către un țel, sau ne oprește din a spune stop.

Am fost pentru prima dată la Pe Bune Live, și am înțeles de ce a fost o sesiune sold-out în câteva ore. Inițial eram sceptică, acum îmi pun alertă pentru următoarele ediții. Și da, e doar o variantă de podcast. Dar partea mișto este că fiind în Sala Pictură de la TNB și cu invitații vizibil emoționați vorbind liber, intri într-un soi de atmosferă de spectacol, ești prezent acolo, simți totul amplificat de energia celor de lângă tine. Nu ești intrerupt de colegi, de telefon, nu pleci în pauza de masă.

Să mergeți, dacă puteți.

Update: puteți asculta această ediție mai jos:

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.