Spiritualitatea și credința fiecăruia sunt niște aspecte personale, de aceea am ales de multe ori să nu scriu despre Biserică și Dumnezeu pe acest blog.

Mulți prieteni au fost surprinși când le-am zis că merg la biserică în unele duminici sau că în unele zile aleg să țin post. Nu le-am vorbit niciodată despre cât de importantă este credința sau cât de important este să acționezi după Cuvântul Domnului.

***

Zilele astea abia așteptam să ajung acasă, pentru a merge la Prohod. De când eram mică, chiar și atunci când nu voiam, trebuia să merg în Săptămâna Mare la Denii, să trec pe sub Sf. Aer și să cânt la Prohod.

Faptul că eu voi încerca să țin post și că voi merge în biserică, mă vor ajuta să simt cu adevărat această mare sărbătoare.

Am ales să scriu în Vinerea Mare despre aceste lucruri pentru că am auzit prea des cum că “nu se mai simte sărbătoarea” sau “parcă nici nu e Paște”. Nu avem cum să învinuim magazinele, ele trebuie să scoată profit într-un fel sau altul. Nu avem cum să învinuim nici presa, pentru că ea trebuie să vândă. Atunci când încetăm să căutăm scuze din exterior și vom înțelege că totul vine din interiorul fiecăruia, vom începe să simțim fiecare Sărbătoare.

gabrieladeleanu.roSă aveți parte de zile liniștite, alături de familie și prieteni! 

Share Button

2 Comments

connexion · May 4, 2013 at 1:09 am

congrats pt originalitate te cites deseori cu drag:)

personal blog & photo gallery | Gânduri duminicale despre iubire și religie · August 11, 2013 at 1:54 pm

[…] de împrejurări și ieri a trebuit să merg la biserică. Dacă în urmă cu doar câteva luni scriam despre pacea interioară care vine o dată cu credința, mi-am dat seama că eu mă raportam la cu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.