Îmi place Bucureștiul pentru că mă aduce mai aproape, kilometric vorbind, de oameni uimitori și îmi place de Editura ALL pentru că mă aduce în aceeași încăpere cu oameni geniali.

În dup-amiaza aceasta am avut marea onoare și plăcere (credeți-mă, nu folosesc clișee fără rost) să îl întâlnesc pe Horațiu Mălăele, la O întâlnire cu Horațiu și Doina Papp. Ea este femeia care, determinată de o dorință foarte puternică, a avut răbdarea să strângă suficientă informație pentru a da naștere cărții “O poveste cu Horațiu”.

gabrieladeleanu.ro

Am descoperit un om simplu, cu aceleași nevoi ca oricare om – materiale și spirituale. În vara lui ’89 s-a gândit să plece din România pentru că nu își putea întreține familia, acum nu mai vrea. În zilele noastre este un artist complet, nu doar un actor. Simte arta în totalitatea ei.

Mi-a plăcut de el pentru că nu filozofează și nu bate câmpii. Spune direct, deschis, în cuvinte simple, tot ce simte.

gabrieladeleanu.ro

Probabil că e ciudat să vezi, ca autor, că pe cărțile tale sunt mai multe autografe de la personajul tău principal, decât de la tine. E un risc pe care ți-l asumi. O admir foarte mult pe dna. Doina Papp că a avut curajul și răbdarea să stea atâta timp pe lângă un artist, să-l convingi să se lase descoperit lumii întregi.

gabrieladeleanu.ro

Puteți și voi să le strângeți mâna acestor oameni minunați miercuri, de la ora 18.00, la Bookfes, la standul Editurii ALL.

Share Button

1 Comment

Razvan Ianculescu · May 21, 2013 at 9:51 am

Frumos, bravo!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.