Oricine a avut probleme cu acneea știe că una dintre cauze este că-ți atingi fața cu mâinile (murdare, de cele mai multe ori). E un obicei prost de care vreau să scap de mulți ani, am căutat mereu soluții. Chiar înainte să mă apuc să scriu asta, am căutat pe google cum să nu-ți mai atingi fața cu mâinile și nu mai pune mâna pe față, dar nu am primit niciun rezultat relevant.

Așa că m-am apucat de scris.

Știm că pielea feței este foarte sensibilă. În perioada asta am conștientizat poate mulți și că putem duce să aducem virusuri în corp dacă ne atingem gura, nasul, ochii. Deci avem toate motivele să nu mai punem mâna pe față. De parcă ar fi așa ușor. Studiile spun că în medie ne atingem fața de 15 ori pe oră. Nu este un gest pe care să-l percepem activ, extern, gen te hotărăști și vezi cum te speli pe mâini.

Prima treabă ar fi să-ți conștientizezi gesturile. Mindfulness. Da, sigur. Te iei cu treaba ta și nu conștientizezi nimic. Nu e ceva ce poate fi controlat proactiv prea mult. Așa că încerci reactiv. Pe mine m-a ajutat să folosesc creme de mâini parfumate. Simt parfumul când ajung în zona feței și-mi dau seama de gest.

Îți atingi fața des că te mănâncă nasul sau te doare capul?

Umblă la cauze: verifică alergiile. Ia o pauză de la muncă. Fetelor, nu mai folosiți machiaje vechi.

Potențială rezolvare:

  • Ocupă-te de cauze, când se poate.
  • Ține șervețele aproape.
  • Folosește încheieturile sau zone ale mâinii mai puțin expuse.
Îți atingi fața fără motiv?

Pe-asta o facem cu toții și e mega dificilă de conștientizat. Aici ne-ar ajuta dacă am ruga pe altcineva să ne atragă atenția când ne văd că ducem mâna la față. În plus, asta i-ar face și pe ei atenți la gesturi!

De fapt, nu prea există să ne atingem fața fără motiv. Poate fi un gest acționat la stres. Limbajul non-verbal ne învață că dacă ducem mâna la gură, spunem o minciună sau vrem să ne ascundem mimica, vorbele. În aceste cazuri, încearcă să mâzgâlești hârtii sau să îți exprimi emoțiile în alt mod.

Alte soluții să nu atingi fața cu mâinile:

  • Îți ții mâinile ocupate.
  • Ține-le în buzunare.
  • Stai cu mâinile pe tastatură.
  • exerciții pentru articulații în timpii morți.
  • Când gesticulezi, ține mâinile mai jos sau ține-le împreună.

Iar dacă chiar nu poți să-ți controlezi gesturile, măcar să ai mâinile curate. Spală-te des, folosește săpun, ține gelul dezinfectant aproape.

Șiii, să nu uit, nu ține ecranul telefonului lipit de obraz, e plin de microbi pe care-i transferi direct pe față.

Alte idei despre cum să nu ne mai atingem fața?

Business photo created by katemangostar.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.