Mi se pare irelevantă o dezbatere pe care este cel mai bun sector din București. Sectoarele sunt ca feliile de pizza, așa că în oricare ai sta, poți fi în centru sau la periferie.

Eu văd mă bucur de oraș în 2 forme:

  1. Cel mai aproape – cartierul în care stau
  2. Cel mai larg – orașul cu totul

E mai relevant poate să discutăm Dristor versus Iancului decât sector 3 vs sector 2. Pentru că-ți faci obiceiurile în jurul unui cartier. Te duci acolo în piața, în parc, la brutărie.

Locuiesc în sectorul 1, cu cea mai bogată primărie din țară, și mi se par irelevante discuțiile despre ce se întâmplă în sector. Nu-mi pasă ce face primăria de sector în Dorobanți sau în Amzei. Observ doar cum îmi îmbunătățește zona în care stau.

În același timp, mă plimb prin tot Bucureștiul. Centrul orașului aparține de toate sectoarele. Și e plin de jeg și boschetari din orice colț de sector privești. Traficul haotic aparține de toate sectoarele.

Asta cu ce face o primărie versus alta ține doar de discuții politice și distras oamenii. Discuții peste discuții între candidați la primării de sector. Șefi și șefuți, comisii și agenții cu responsabilități care se suprapun. Și nu se rezolvă nimic pentru că ceilalți trebuie să facă. Exemplu, podul Constanța.

Cum se rezolvă?

Prin declutter maxim. Desființat primăriile de sector. Dat afară din oameni care plimbă hârtii sau mutat pe echipe relevante. Primăria generală responsabilă pentru tot orașul. O singură administrație care să se ocupe de parcuri.

Experiența cetățeanului ar trebui să fie prioritizată. Cum faci ca oriunde ajunge omul într-un colț de București, să fie bine?

Scriu postarea asta la nervi pentru că fac greșeala să mai intru pe facebook. Văd postări de la primărie vs consilieri (mai ales la S1). Este ATÂT de mult zgomot pentru orice nimic. Indiferent din partea cărui partid vii, vezi dom’le cum poți colabora. Rezolvă-ți probleme în birou și anunță-mă pe mine, cetățeanul, ori cu rezultatul, ori cu un blocaj pe bune. Cât să mai arătăm cu degetul. Cât să mai pârâm.

Dar asta e problema când sunt prea mulți oameni implicați. Că nu se vede că nu fac nimic și doar se plâng pe facebook. Fac zgomot și-ți dau impresia că au mutat munții.

Veniți la București, chiar e frumos.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.