Ultima săptămână a fost nebună pe internet. Tinerii ăștia, cu feisbucul lor, au luat-o razna. De dimineață mi-era newsfeedul plin de “X is voting …” A fost o mobilizare generală nebună, de la studenți la corporatiști la bloggeri, la hipsteri, la toți. Toată lumea a chemat pe toată lumea la vot astăzi.

Tot în ultima săptămână am citit tot felul de statusuri pentru sau împotriva candidaților. Dacă nu ești cu mine, mi-ești inamic. Am auzit tot felul de povești cu prieteni care s-au certat pentru susțineau candidați diferiți. 

Stai, cum?

Dreptul de a vota este egal cu cel de a nu vota. Nevoia de a susține pe cineva este egală cu nevoia de a sustine pe altcineva. Uneori este nevoie să mai și taci din gură și să-ți vezi de treaba ta. Gândim diferit, am crescut în perioade diferite și este normal ca nevoile tinerilor de acum să fie diferite față de cele ale celor care au fost tineri acum 30 de ani. Tinerii de-acum au fost mobilizați prin acele campanii spămuitoare de pe toți interneții. Informația a circulat și a ajuns la toată lumea, chiar dacă nu mereu voiau cu toții să le descopere. Pe internet nu e ca la televizor, aici se află toate.

Probabil că dacă nu eram cumva nevoită să nu afișez o apropiere de vreunul dintre candidați, aș fi fost și eu mult mai spămuitoare. Așa, am fost doar puțin cu Nu votezi, Nu contezi! – o campanie care a strâns peste 22 de mii de oameni într-o săptămână și jumătate.Totodată, am înțeles și că decizia alegerii la vot este o chestiune intimă, cum bine a scris Cabral.

Acum putem reveni fiecare la treaba noastră 🙂

Share Button
Categories: BLOG

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.