Narcos este un nou serial produs de Netflix (tot e la ei avem House of Cards). A fost lansat întregul prim sezon, iar cele 10 episoade m-au ținut lipită de ecran pentru ore bune, pentru ca apoi să rămân cu mintea la Pablo.

Narcos este un serial despre viața lui Pablo Escobar, probabil cel mai cunoscut traficant de droguri din America Latină. Ce mi-a plăcut a fost că majoritatea actorilor sunt latino-americani iar dialogurile sunt în limba spaniolă (hehe, câte cuvinte argotice am învățat!), cu puține intervenții în în limba engleză, lucruri care m-au ținut mai mult prinsă în acțiune.

Apoi, mi-a plăcut caracterul ușor de documentar, pentru că printre scenele actuale vedem și filmări sau fotografii cu realul Pablo Escobar și familia sau partenerii săi.

În cele din urmă, am fost amuzată să descopăr anumite reacții pozitive ale columbienilor față de Escobar (care crease cumva Țara lui Robin Hood, în care el ajuta săracii cu banii câștigați ilegal), reacții destul de asemănătoare cu cele ale românilor față de anumite personaje mioritice (am citit la un moment dat pe undeva că o familie aflată în dificultate financiară încerca să dea de Becali să-i ceară ajutorul).

escobar-gd

Narcos este, așadar un serial fantastic de urmărit pentru a vedea cât contează relațiile internaționale, cum reacționează oamenii când sunt prinși în diverse circumstanțe și cât de mici suntem noi față de interesele unora. Plus pentru actori, muzică și cadre. Nu este recomandat dacă ești slab de inimă.

Enjoy it!

foto

Share Button

1 Comment

Seriale cu care să-ți pierzi vremea – Gabriela Deleanu · November 28, 2018 at 3:52 pm

[…] Narcos – pls click here […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.