‘Nu mai da din cap atunci cand se aude muzica’ este cantat ironic acest vers din piesa “Ploaia” a trupei El Negro. E dificil de urmat acest ‘sfat’.

Se stie ca din cele mai vechi timpuri oamenii faceau, creau muzica. La inceput a fost pentru a speria animalele salbatice sau pentru a aduce omagii zeilor, insa in timp muzica a evoluat enorm iar, in zilele noastre, nu se poate trai fara muzica.

Aceasta evolutie insa are si partile sale negative: din ce in ce mai multe persoane doresc sa cante, sa aiba cele ’15 minute de faima’ (Oscar Wilde). Nu vreau sa dezvolt aceasta ideea deoarece consider ca doar prin degustare iti poti desavarsi gustul. Asa cum, pentru ati da seama daca o carte este buna sau nu trebuie sa citesti cat mai mult, tot asa ar trebui sa asculti cat mai multa muzica (din absolut toate genurile) pentru a-ti face o parere corecta. Nu inteleg aceasta rezumare a raspunsului la intrebarea “iti place piesa asta?” doar la “da” sau “nu”. De ce “da” sau de ce “nu”?

Eu, personal, sunt afona din nastere (nu am voce deloc), insa acest aspect nu m-a impiedecat sa ascult numeroase melodii din diferite genuri si sa am o preferinta subiectiva.

Muzica poate sa te linisteasca, sa te trezeasca, sa te enerveze, sa te faca sa ai trairi tot mai diferite, te poate face sa uiti pentru o clipa de problemele zilnice, te poate scote din monotonie. Muzica te poate face sa te indragostesti sau sa urasti. Ii admir foarte mult pe cei (mai putini), care prin vocea si talentul lor, emotioneaza ascultatorul si imi pare bine ca nu sunt atat de comercializati si mediatizati, probabil si-ar pierde din valoare astfel.

-SE VREA ALTCEVA INSA POATE E LA FEL-

Share Button
Categories: BLOG

2 Comments

noname · May 11, 2009 at 9:37 pm

“Muzica poate sa te linisteasca” spui si atunci parca se aude “Linistea”

Gabytzzuka · May 13, 2009 at 8:33 am

Eu una nu pot face nimic fara muzica…daca in 24 de ore nu ascult macar o ora muzica sunt deprimata…si daca trece o saptamana fara sa ma vad cu baietii de la trupa sunt melancolica…nu conteaza ca est afona…ai ureche:D…muzica e pt toti…muzica relaxeaza…muzica da viata:D…

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.