De când aveam 13 ani, credeam că o dată ce ajung studentă voi scăpa de acnee juvenilă. Se pare că m-am înșelat amarnic.
În timp însă, am aflat că foarte multe produse îmi făceau rău, agravându-mi situația. Cum ar fi balsamul de buze. În urmă cu vreo 2 ani vă ziceam că fac tratament cu Roaccutane, niște pastile foarte puternice, care usucă foarte tare pielea, care nu trebuie luat fără hepatoprotect (cum nu am făcut eu) și care nu a avut un rezultat pe termen lung.
De la aceste pastile mi se uscau foarte tare buzele. Am încercat destul de multe balsamuri de buze, despre unele am și scris aici. De multe ori acestea nu-mi erau de folos, pierzându-și efectul după doar câteva minute.
Prima greșeală pe care o făceam era că îmi cumparam balsamuri cu gust de căpșuni, cireșe sau alte prostii. Bineînțeles că eram tentată de gustul dulce și umezeam buzele cu salivă, care nu făcea decât să-mi usuce mai tare buzele.
O altă greșeală pe care o făceam era că nu citeam ingredientele. Oh, Doamne câte prostii puneam pe buze. Cel mai important ingredient pentru suferindele de acnee era petrolatum, care inrăutățește situația. Ghiciți ce – cam toate balsamurile au această substanță în compoziția lor.
De aceea se recomandă balsamurile de buze cu ceară de albine, care nu sunt atât de bine-îmbrăcate sau cu arome extraordinare, dar fac de 1000 de ori mai bine. Eu când sunt pe acasă folosesc chiar mierea de albine în stare naturală. O dau pe buze, aștept să intre în piele, apoi mai dau o dată. Hrănește foarte bine pielea, astfel evitând să se usuce, iar noi să fim tentate să rupem acele pielițe. Trebuie măcar să încercați, mai ales acum, că a venit toamna.
Probabil că știți că pentru suferinzii de acnee, nici dulciurile nu sunt bune. Pentru o iubitoare înrăită de ciocolată, cum sunt eu, este dificil să stau departe de ceva dulce. Când îmi vine poftă, iau 2 lingurițe de miere și-mi trece. Până peste câteva ore. Dar măcar știu că e ceva bun, dulce, natural, care nu îngrașă și care nu face să-mi apară mai multe coșuri pe frunte.
Că tot v-am scris despre miere, eu mai iau o linguriță pe zi pentru a-mi proteja dinții. Știți că sunt multe sortimente care se laudă că au în compoziție lor propolis, dar nu aveam de unde să fim siguri cât de adevărat este. Mai bine mâncăm puțin în fiecare zi și ne ferim dinții de carii.
Mierea este bună pentru foarte multe lucruri – numai citiți aici. Voi când o folosiți?
4 Comments
albinuta veninoasa · September 12, 2012 at 8:23 am
Ma bucur si iti multumesc pt acest articol. Ma bucur mai mult ca multe persoane o sa afle despre aceste lucruri minunate de pe acest blog.
Sunt sigur ca o sa faca si diferenta intre produsele de la albinute, naturale si cele falsificate ( multe dintre cele falsificate aflandu-se inca pe rafturi).
Este bine sa sticti sa faceti diferenta.
albinuta veninoasa · September 12, 2012 at 8:26 am
Un link cu acest articol aici : http://blogalinitiative.ro/campanii/la-ce-folositi-mierea-de-albine, si pt a participa la concurs.
Multumim.
Castigatorii concursului cu premii in valoare de 513 lei sunt … » Miere de Albine Ioan Sabadus · December 2, 2012 at 12:53 pm
[…] 1. Cotos Robert 2. Caziuc Stefan 3. Deleanu Gabriela 4. Nicorici Alin 5. Rotaru Gabriela 6. Iulia Moise 7. Tuca Maricica 8. […]
Castigatorii concursului cu premii in valoare de 513 lei sunt … » · March 31, 2013 at 11:05 pm
[…] 1. Cotos Robert 2. Caziuc Stefan 3. Deleanu Gabriela 4. Nicorici Alin 5. Rotaru Gabriela 6. Iulia Moise 7. Tuca Maricica 8. […]