De vreo 6 luni fac tratament cu Roaccutane. Nu m-am speriat când am început să citesc prospectul, nici nu am avut răbdarea să îl citesc până la sfârșit, în fine… știam că îmi va uscă foarte tare pielea. Mai ales față. Și atunci mi s-a spus (de către dna. doctor.) că tre’ să mă dau constant cu balsam de buze și cremă de față.

Deși am întrerupt de ceva vreme acest tratament, buzele mele au rămas destul de sensibile la frig și vânt. De aceea am continuat să folosesc balsamul de buze și să mai actualizez lista de mai jos:

 • Eucerin stick – unul dintre cele mai bune, mai ales pe timp de iarnă. Nici nu simți asprimea vântului. Costă vreo 10 lei și e super.
 • Uriage stick -P-asta mi l-a recomndat dna. doctor de la început. E unul dintre cele mai bune, pentru buze super-uscate. Costă 24 lei sau ceva de genul.
 • Balsam de 1 sau 2 lei. Ăla simplu de pe vremea bunicii cu gust de ananas / banane / portocale / lămâi. L-am încercat, eram în criză de timp și bani. Știți că e bun? Intră în piele foarte repede.
 • Nivea – albastru (închis, am înțeles că e și variantă deschis) – și asta e bun pentru buze uscate. Merită cei 9 lei și ceva.
 • Nivea – roz – sucks dacă ești în situația mea. E bun pentru menținerea unui nivel mediocru al hidratării buzelor, însă prea multe nu face. Și nu colorează buzele `ruoz`. Costă tot vreo 9 lei și ceva.
 • Avon – care dry skin sos – unul dintre cele mai bune. Ajută dacă ai buzele uscate. Și costă vreo 6-7 lei.
 • Avon – balsam cu reflexii – nu e bun de balsam. Lasă reflexii aurii/roz/roșiatice, însă nu ajută foarte mult la hidratarea buzelor. Costă vreo 14 lei.
 • Avon – naturals cu migdale – Asta e undeva între cele două de la Nivea. Ar trebui folosit mai des decât cel dry skin sos de exemplu. Costă în jur de 6 lei.
 • Oriflame – cutiuță cu minuni cu caramel – gustul e incredibil, la mine nu rezistă mult pe buze. Și e bun, nu extraordinar, însă poate fi folosit cu încredere în cazul în care ai buzele uscate. E 9-10 lei.
 • Jovis Lip Doctor – handmade, natural, cu o consistență puțin mai diferită decât a celor pe care le găsim de obicei în comerț. Își merită numele pentru că ajută la repararea buzelor crăpate într-un timp destul de scurt. 12.50 pe site-ul lor.
 • L’Occitane Balsam de buze cu extract de unt de shea – nu l-aș recomanda în perioada de iarnă sau frig crunt. Pe vânt și în restul sezonului face față cu brio. 39 lei.
 • Neutrogena Lip Care – probabil cel mai bun balsam de buze hidratant pe care l-am folosit vreodată. 13 lei.

Cam astea sunt, cred. Dacă aveți alte păreri sau recomandări, scrieți mai jos 🙂

Share Button

3 Comments

Cristina Zugun · June 10, 2010 at 3:17 pm

Daca vrei si buze moi si dulci si colorate in acelasi timp, poti sa incerci Shinylicious de la Rimmel London. Il folosesc de vreo 3 ani :d. E cam 14 lei si… well… MERITA!

Evelyn Hope · February 5, 2012 at 10:06 pm

sfatul meu e sa renunti la produsele de la nivea. nu sunt nici pe departe ce se vor a fi. sunt pline de derivati ai petrolului care dau senzatia de hidratare, modificand structura celulelor, ceea ce cauzeaza in timp, cancerul. detalii mai multe sunt pe net. [ cat despre avon, povestea e aceeasi. mai degraba le incerci pe cele cu adevarat bio, sau alea care-s de cand bunica, care costa 2 lei.

  Gabriela · February 5, 2012 at 10:18 pm

  recunosc, m-ai închis cu toate argumentele 😀

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.