DSC_6817În noaptea asta am văzut pe geam un bărbat care căra niște saci imenși cu gunoi de la ghena căminului. Nu este o imagine șocantă. Însă m-a făcut să-mi amintesc ce caut eu în cămin, în București.

Părinții mei mă întrețin aici pentru a învăța. Am venit în București pentru a studia. Sunt la facultate pentru a avea niște cunoștințe după o perioadă de timp, pe care le voi folosi pentru a-mi câștiga traiul ulterior.

Mi se întâmplă, ca și altor studenți probabil, să uit că facultatea este o treabă serioasă și că trebuie să mă țin de ea. Se presupune ca atunci când ai o diplomă de licențiat într-un domeniu, să stăpânești domeniul respectiv, să fii bun pe rusă, sau pe automatică sau pe marketing.

Am auzit de cazuri de absolvenți de diverse facultăți care au ajuns vânzători la magazinul de cartier. Nu am nimic cu acești prestatori de servicii, însă nu cred că e nevoie să pierzi trei sau patru ani pentru ca în final să ai o slujbă pe care o puteai avea și fără facultate.

Sunteți mulți care mă veți contrazice și veți spune că nu e nevoie de o facultate ca să reușești în viață, uită-te la Bill Gates sau Steve Jobs. Aveți dreptate, însă nu toți suntem în stare să ne descurcăm în anumite domenii fără să studiem ceva despre ele.

Eu am venit la facultate pentru că nu-mi surâdea ideea de a munci cu ziua pe pământul cuiva. Tu de ce ai venit la facultate?

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.