Fericiți cei ce sunt gurmanzi, căci ei se vor bucura cel mai mult de bogățiile pe care le ofera lumea asta. Am mâncat pizza în Roma și am fost fericită! Această mâncare merită un circuit turistic special.

Precum mulți alții care colindă internetul, am profitat de ofertele de zbor oferite de Ryanair către destinații italienești și am vizitat Roma la începutul lunii decembrie. Gurmandă fiind, bineînțeles că mi-a stat gândul la mâncare, iar pizza și gelato au fost cap de listă printre întrebările adresate cunoscuților. Nu știu voi cum sunteți, însă eu am cunoscut acasă la mă-sa o pizza (mai multe) care mi s-a întins pe farfurie cu 3 ingrediente pe ea, aruncate neglijent pe blatul subțire. Am foodgasm numai când mă gândesc!

Apetitul pentru paste mi-a scăzut drastic în ultima perioadă, așa că degustarea din farfuria vecinului de masă nu mi-a spus nimic – au părut a fi mâncabile. Bruschetele în schimb îmi plac de cele mai multe ori, însă nu-mi place uleiul de măsline și – ghici ce! – italienii pun muuult ulei de măsline. Deci pas.

Micul dejun format din toate minunile de patiserie, însoțite de cappuccino au fost foarte bine primite și fără regrete de șoldurile mele. Freshul de portocale era acolo să țină dieta echilibrată.

ÎNSĂ, la pièce de résistance il pezzo forte a fost fără îndoială curry de pui mâncat într-un loc numit Chicken Hut, pe care-l recomand cu căldură latină (am încercat în zona Termini, ofc).

Înainte să vedeți pe repede înainte cum am supraviețuit la Roma, repet: Mâncați pizza de la mama ei!  Sau de la Cajo & Gajo ori Lowenhaus.

Mulțumiri însoțitorului de drum pentru imagini!

 

foto via picjumbo.com; însoțitorul de drum.

Share Button

1 Comment

3 restaurante italienești bune în București • Gabriela Deleanu · October 30, 2019 at 10:11 pm

[…] asta e abordarea românească pentru preparatele italienești și că mâncarea lor poate fi chiar gustoasă. Încă nu a ajuns preferata mea, însă acum pot aprecia mai mult ingredientele bine alese și […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.