gabrieladeleanu.roPrimele mele tangențe cu acest sport au fost la sala Akikai, când jucam un meci pentru încălzire, dar acolo se punea accent pe ofensivă/defensivă mai mult.

Aseară am fost pentru prima dată la un meci de baschet. Recunosc că, dacă nu jucau Mircea Badea și Victor Ciutacu, nu ajungeam. Pe lângă ei, au fost și Victor Ponta, Octavian Bellu, prezentatorii de la Antena3, campioni olimpici. Mi-a plăcut și i-am spus pasionatului de baschet lângă care am stat să mă țină la curent cu meciuri de astea, că aș mai merge. Treburile se mișcă mai repede, nu îmbătrânești 45 de minute până la prima pauză, o repriză se termină în 15 minute, se dă coș după coș, se ascultă muzică antrenantă pe fundal. E mișto, cum am zis.

Acest meci a fost cu atât mai mult atractiv. A fost amuzant să-l văd pe Ciutacu cum dă pe lângă coș sau pe Ionuț Drăgușin cum se juca cu ceilalți când avea mingea, impresionant să-l văd pe Ponta cât de bine joacă sau pe bărbații ce suferă de handicap locomotor că se mișcă atât de bine pe teren și am fost incântată cum sporturile se pot intercala când l-am văzut jucând pe Octavian Bellu. M-am gândit și cât de mișto poate să fie să fii licean și să joci baschet cu Primul-Ministru, să-i iei mingea și să dai coș.

foto: Catalin Opriţescu http://www.lightaholic.com/

*

În altă ordine de idei, am observat că foarte mulți au venit ca și mine, pentru oamenii de pe afiș. Mulți am trecut peste rândul unde scria “cauză nobilă”. Însă Sala Rapid a fost plină de oameni, au fost televiziuni, au fost vedete, s-au strâns bani, a auzit lumea de YouthBank. Cam tot ce-și dorește un coordonator de campanie umanitară.

Așadar, zic că e o idee bună ca atunci când ai un proiect de genul să renunți la ideea de petrecere și să mergi pe altceva. E de urmat exemplul liceenilor de la YouthBank (sau a celui care a venit cu ideea).

Share Button

2 Comments

Pic · January 27, 2013 at 6:16 pm

ah, mi ar fi placut sa ajung si eu, mai ales ca era la 2 pasi 🙂

    gabriela · January 27, 2013 at 6:50 pm

    data viitoare 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.