Am început să văd serialul The Crown în decembrie, o dată cu lansarea sezonului 4. Primele 2 sezoane m-au ținut lipită de Netflix, apoi au schimbat actrița care o joacă pe Regină. În timp ce trăgeam de mine să ajung spre final și să văd despre ce vorbește toată lumea, mi-am dat seama că pierd mult prea mult timp cu serialele. Nu apuci niciodată să vezi cum se termină povestea!

Noi, oamenii, aceste mamifere cu conștiință, avem nevoie de structură pentru povești. De-aia învățăm la școală despre momentele subiectului. Că așa ne este pescuită atenția și de aceea suntem prinși în cârlig pe canapea. Doar că episoadele serialelor se termină de multe ori când ajung la punctul culminant și – ghici ce – trebuie să dai play pentru încă un episod să afli ce s-a întâmplat. Și dacă tot ești acolo, să termini episodul.

Și să fim serioși, sunt o groază de seriale care doar lungesc povestea. Emily in Paris, de exemplu, putea fi un film de o oră jumate lejer.

Sunt site-uri unde selectezi ce seriale ai văzut și-ți calculează automat cât timp ți-a luat. Mi-e teamă să fac un astfel de exercițiu.

Nu mă înțelegeți greșit, îmi plac serialele. Poate prea mult.

De aceea, mi-am propus să văd mai puține seriale. Nu deloc. Mai apar unele românești, mai apare un sezon nou la unul care-mi place mult (Vikings!!). Trebuie să termin și The Crown, nu? 😅

Însă voi începe să mă uit mai mult la filme. Măcar bunicele, cu actori mai răsăriți, care au rezistat testului timpului. Cinematografia este o artă pentru un motiv și mi-am propus să mă bucur mai mult de rezultatele sale.

Îmi doresc să mă bucur de o poveste, oricum ar fi ea, de la cap la coadă. Să știu că-n 2 ore am terminat cu ea. Rămân doar să mai rumeg după.

Însă vreau să mă bucur de sentimentul unui final mai des decât mi-ar permite un serial. Poate că “productivitate” nu este un termen potrivit de asociat unei activități de divertisment, dar cu siguranță nu mă simt productivă după 3 episoade de orice. Iată încă un beneficiu de care mă voi bucura!

Poate voi merge și mai mult la cinematograf/ecranizări publice, cine știe 🤩

Voi încerca să scriu aici periodic despre filmele pe care le văd. Vizionare plăcută să avem!

sursă foto: Adrian Swancar

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.