Poate fi de la viața de capitală care pune accent pe profit. Poate fi de la presiunea vârstei, că trebuie să faci mereu ceva productiv. Și pentru tine, și pentru alții.

Dar la urma urmei, fiecare face ce vrea cu viața lui. Și nimeni nu ar trebui să judece faptul că cineva:

  • Învață ceva de dragul de a învăța – nu toate facultățile și cursurile trebuie să te scoată cu o meserie, imediat. Acceptă învățatul de dragul de a ști lucruri.
  • Nu caută succesul absolut – după standarde din filme. Poate vrea liniște, pace, familie alături și un cățel.
  • Se mută din București sau alt oraș mare – lumea este suficient de mare, nu are nimeni de ce să stea într-un singur loc, mai ales pentru ”oportunități”.
  • Nu vrea copii – că sunt banii, încălzirea globală sau timpul propriu, oricare ar fi motivul, nu este treaba ta.
  • Vrea mulți copii – că vrea să contribuie la o lume mai bună, că vrea să lase o moștenire sau că vrea să se asigure că are cine să-i aducă o cană cu apă la bătrânețe, nu este treaba ta.
  • Face voluntariat – fiecare face ce vrea cu timpul său, chiar dacă ți se pare ție că muncește pe degeaba
  • Nu călătorește – în ciuda a ce apare pe social media, călătoriile nu sunt obligatorii. Concediile pot fi făcute în pădurea de lângă casă, nu neapărat pe o insulă. Și e ok.
  • Nu iese în oraș – indiferent de vârstă, poate se simte confortabil în cadre mai restrânse. Bucură-te că te include încă în planurile sale 😀
  • Și orice alte lucruri ce țin de viața ei sau a lui.

Am folosit în titlu verbul ”a păsa” în ideea că nu este treaba ta. Oricât de apropiată ți-ar fi o persoană, respectă-i decizia, chiar dacă nu ești de acord cu ea. Nu o judeca pentru cum alege să-și petreacă timpul.

Mie-mi place să învăț limbi străine, dar nu plănuiesc să devin traducător prea curând. Maximul de beneficiu este că pot să citesc un meniu când ajung la restaurant în altă țară.

Atât timp cât nu te afectează direct ce face, nu e treaba ta. Știu că este inconfortabil ca alții să facă lucruri diferit față de tine. Te scoate din zona de confort și te-apuci să te întrebi dacă ai luat tu deciziile bune. Dar asta e despre tine, nu despre viața lor.

Lasă doar pisicile să judece.

Spread love.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.