La nord de Pod Constanța (Piața Chibrit) și la vest de Băneasa este o zonă în continuă dezvoltare, mai ales dacă judecăm după numărul blocurilor P+3 care răsar prin zonă. În ultimii ani se simte o schimbare a tipologiei populației pe Chitila și Bucureștii Noi, cu mulți oameni care caută activități în zonă. Nu sunt prea multe, nici măcar localuri și bodegi.

Dacă vrei mai mult decât un meniu thuringer de la Kaufland, care e mai bun decât meniul de la Carrefour Colloseum, astăzi am 3 locuri să-ți propun:

Cinaș

Am urmărit evoluția acestui local din vară, așa că e posibil să exagerez pe alocuri. Localul a apărut prin vară, cu o terasă cu luminițe drăguțe, dar cu un semn de la Silva în loc de nume. Ulterior, și-au făcut reclamă între 2 stâlpi cu un banner alb, pe care scria cu negru Restaurant, de parcă ai fi băgat o ceafă de porc după ce ai stat 1 oră în trafic pe drum spre casă.

Ok, nu mai sunt hateriță, și-au pus oamenii nume și la intrare, și pe Facebook. Când i-am vizitat, meniul era format din câteva foi capsate, cumva în contradictoriu cu prețurile cerute. Designul interior e bine pus la punct, gestul mediteranean de a aduce măsline cât așteptăm mâncarea a fost o notă pozitivă, dar lipsa de pregătire a ospătarilor le-a acoperit. Mâncarea a fost decentă, dar mediocră pentru așteptările create. Cred, sincer, că localul ăsta ar fi avut mare succes puțin mai la sud, la Domenii.

Îl găsești după ce ieși de sub pod, pe dreapta, la Bucurestii Noi 20-28

Imagini din cele două locuri

Trattoria Briana

Cei din zonă s-ar putea să recunoască salonul de evenimente de pe strada Pajurei, unde se fac de la botezuri la parastase. Pentru momentele între, au dat drumul restaurantului sau terasei (acoperită și încălzită, sau cu aer condiționat) de lângă. Primul lucru pe care l-am apreciat a fost amabilitatea ospătarilor, apoi prețurile decente și varietatea din meniu, și în cele din urmă mâncarea gustoasă (recomand salata mexicană). Restaurantul e puțin cam pretențios, pregătit mai mult pentru evenimente; când revine căldura va fi mult mai drăguț la terasă.

Îl găsești pe Pajurei 1, după blocuri

Trenta Pizza

În aceeași zonă, la parterul unuia dintre blocuri, găsim Trenta Pizza. Locul arată simpatic, e cu comandă la tejghea. Prețuri decente și pizza gustoasă. E un loc bun pentru o evadare scurtă de acasă.

Adresa spune Bucureștii Noi nr. 50A, dar intrarea este prin Pajura

Prima parte a seriei cu locuri și restaurante în zona Bazilescu și Bucureștii Noi

Share Button

1 Comment

Anda · December 11, 2019 at 7:42 pm

Aveti perfecta dreptate , in zona cel mai recomandabil loc de a manca ,orice ai pofta , au meniu international, gasesti la Trattoria ReVi (s-au rebranduit, au schimbat denumirea din Trattoria Briana in Trattoria ReVi).., mai nou are pe terasa un sistem de incalzire de ultima generatie .. stai in tricou ( 25-30 grade) , cat despre gust , calitate si ospitalitate sunt de 5 ***** , ii recomand cu drag!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.