limonadă la scorpion

limonadă la scorpion

Inspirată fiind de articolul lui Ariel o limonadă, două limonezi, trei limonade…, m-am gândit să dau formă unor gânduri mai mult sau mai puţin frumoase când aveam în faţă o limonadă.

Nu am fost la toate terasele şi cafenelele din oraş, dar am fost la câteva şi aş putea să fac o listă unde aţi găsi şi unde nu o limonadă bună, că-i vară şi berea îngraşă 😀

Nu va sfătuiesc să o încercaţi pe cea de la Pazvante sau pe cea de la Noblesse – au gust de Adria cu lămâie. Probabil pentru că sunt aproape locaţiile.  La Noblesse nici nu ai norocul să ai vreo felie de lămâie în pahar. chiar nu merită cei 7/8 lei.

Am mai încercat-o pe cea de la Pietricele, care arăta dubios: ceea ce trebuie să fie ‘spuma’ arăta ca zerul de la brânză. şi avea un gust cam fad – probabil ca era făcută cu sare de lămâie. Daaar, aveam lămâie în pahar. Da’ parcă tot nu merita ăia 7 lei.

În schimb, la Scorpion găsim ceva mai bun. O limonadă cu gust adevărat, cu gheaţă şi lămâie, la 8 lei. Şi am văzut că mai aveau fresh de mere, portocale şi încă ceva.

Cea mai bună afacere este laTop/Gelaterie. Deşi odată aveam o impresie proastă despre servire, şi-au revenit. Deci, ei o limonadă din lămâi (am văzut când o făcea), nu cu sare de lămâie sau alte minuni, şi cu gheaţă. Dai 5 lei pe o halbă/pahar, după noroc, de 0.5l. Asta-i viaţă!

Mi se spune în cască de limonada de la Matrix – care nu-i bună deloc. Monsieur zice că e cu apă minerală şi sare de lămâie şi costă vreo 6 sau 7. Deci nu merită.

Voi mai aduce noutăţi pe măsura plimbărilor mele. Sper să vă ajute ceea ce am scris.

UPDATE: Am băut limonadă la Romeo (Hotel Parc) cu 7 lei/juma’ de litru. Nu este cine ştie ce, dar e băubilă. şi părea făcută din lămâi adevărate (nu aveam bucăţi de lămâie, ci doar câţiva sâmburi uitaţi). Dacă ar fi avut mai mult gust de lămâie şi mai puţin gust de apă (ştiu că apa nu are gust, it was just of manner of speaking).

Share Button

2 Comments

Gabriela Lazar · June 28, 2011 at 2:40 pm

Sunt total de acord cu tine!!:X eu am facut un sondaj ceva de genul cu ciocolata calda:D aia de la scorpion e idealul meu:X

    Gabriela · June 28, 2011 at 3:05 pm

    În iarnă o dădusem pe ceaiuri, acum îs pe limonadă. vorba aia: iarna nu-i ca vara :))

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.