Unul dintre suvenirurile cu care mă întorc din călătorii sunt cărțile. Cărți scrise de autori locali, dar traduse în engleză acolo unde este cazul. Dacă cu spaniola sau franceza mă mai descurc, cu limba turcă chiar mi-era greu. Așa că în ultima vizită în Turcia, în Antalya, am fost în căutare de cărți.

Întâi de toate, trebuie să recunosc că Antalya este un loc mult mai divers decât mă așteptam. La ce mă așteptam eu? Un fel de Mamaia mai șmecheră. Nu e doar atât. Ai de descoperit mâncarea, cultura, arhitectura locului. Da, și resorturi all-inclusive.

Librării în Antalya

În stilul propriu, am pornit în căutare de librării. Voiam o carte tradusă în engleză, scrisă de cineva din Turcia. Primul gând au fost autori precum Elif Shafak sau Orhan Pamuk. Cu ajutorul gmaps, am ajuns la aceste 3 librării:

📍 Başka Ol – apare pe maps drept cafenea (are și partea asta), dar are și două nivele cu cărți. La parter, găsești un loc minunat, cu rafturi până în tavan, scară de lemn și o canapea confortabilă. La subsol, găsești mai multe cărți, comics și jocuri. Am găsit mai multe cărți în engleză, dar de autori străini.
📍 Octopus Book Cafe – este o librărie mai micuță, dar foarte liniștită, cu stive de cărți lângă alte stive. Aici personalul a fost foarte amabil și prietenos. Au inclusiv o zonă de anticariat. Din păcate, nici aici nu am găsit autori locali traduși.
📍 bildiğin kitabevi – ai am ajuns din greșeală, când mă plimbam prin centru. Am trecut pe lângă un gang cu stive de cărți și am vrut să descopăr mai multe. Este un mix între anticariat și librărie, iar ce m-a surprins este că aveau rafturi multe cu comicbooks.

În concluzie, nu am găsit nicio carte acolo. Norocul mi-a surâs în aeroport, la plecare. De acolo am luat Cele 40 de legi ale iubirii, de Elif Shafak (minunată carte). Erau mai multe titluri de la ea, de la Pamuk, aveam de unde alege.

Dar mi-a plăcut aventura căutării, discuțiile cu oamenii, să admir coperțile.

Abia aștept să mai descopăr și alte librării din lumea asta!


Tu ce suveniruri aduci din călătoriile tale? Și mai mult – ce cauți în călătoriile tale? Cei de la GetYourGuide oferă tururi pentru pasiunile tuturor.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.