Acu’ ceva vreme nu-mi pasa despre incalzirea globala, poluare & things pentru ca eu nu aveam probleme. Locuiesc la tara, am multa verdeata in jur, mama are multe specii de flori, tata, o mini-livada…de ce sa-mi pese?!

Si apoi au fost in 2005 inundatiile din Moldova. La o luna dupa acele inundatii a murit bunica mea materna. Distrugerea casei si a locurilor unde ea a trait toata viata au ravasit-o..a cedat. De atunci a inceput sa imi pese.

Am realizat ca depinde de fiecare dintre noi cum va fi Pamantul peste cateva decenii. De ce sa nu luam exemplul domnitorilor romani, care au luptat pentru tara, pentru a lasa pamantul ‘urmasilor urmasilor lor’?! De ce sa nu aiba si urmasii urmasilor nostri o viata normala, fara restrictii ce noua ni s-ar parea ridicole (noi ar trebui sa bem 2 l de apa pe zi, ei vor trebui sa bea un pahar~200 ml), fara sa uite ca verdele e culoarea ierbii si albastrul culoarea cerului?

Nimeni nu spune sa renunti la viata uzuala; poti sa canti, sa dansezi, sa pictezi, sa citesti, sa fotografiezi, sa faci ce iti place, in continuare, numai sa o faci responsabil.

Hai sa invatam meseria de-a fi om si sa ne pese de ceea ce ne inconjoara…

-SE VREA ALTCEVA INSA POATE E LA FEL-

Share Button
Categories: BLOG

1 Comment

Un strop de ploaie · April 27, 2009 at 10:27 pm

Sa te dezamagesc? Omul e cel mai rau animal de pe pamant, fiindca e singurul care face rau din placere.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.