Studii culturale este unul dintre profilele mai puțin cunoscute din FLLS. Se împarte în 2 secții: studii americane și studii iudaice. Andreea, invitata mea, este absolventă de Studii Americane (STAM) – spaniolă. În prezent, locuiește în Auckland, Noua Zeelandă și lucrează în marketing.
Cum a ajuns la Limbi Străine
A descoperit secția de STAM la Târgul Educației, evenimentul organizat de Universitatea București în fiecare primăvară, unde fiecare facultate își prezenta programele de studii. Secția de Studii Americane i-a atras atenția datorită energiei studenților care o reprezentau și diversitatea de subiecte listate în broșură. Era o continuitate firească după profilul uman de la liceu și proiectele extra-curriculare de care se ocupa atunci.
Studenția la Limbi Străine – Studii Americane
A intrat la facultate și a stat în cămin. I-a plăcut foarte mult la Studii Americane. A ajutat-o să-și perfecționeze engleza și să vorbească liber. Cursurile variau de la artă la istorie la film, iar studenții erau încurajați să-și spună părerea. Crede că asta i-a ajutat pe mulți să dobândească abilități de comunicare și dezbatere.
Cursurile și viața de student i s-a părut totuși mai greu decât se aștepta inițial. Cu toate acestea, a reușit să aibă note mari între jobul de promoteriță, voluntariatul la ASLS și cursuri. Ba chiar, pentru câteva luni, a făcut voluntariat și la Ambasada Statelor Unite. În anul III a plecat cu bursă Erasmus în Spania, pentru a-și îmbunătăți nivelul de limbă.
Cum este să lucreze în marketing
Trecerea către marketing nu a fost imediată. Imediat după examenul de licență, s-a angajat într-o corporație, într-un rol de HR. Însă programul greoi (lucra pe fus orar de America, așa că încheia ziua de lucru spre miezul nopții) a făcut-o să caute și altceva. Datorită experienței la ASLS, activităților din cadrul secției de Studii Americane și interesului pentru domeniu, a fost acceptată pentru un job în marketing, la altă companie. Atunci s-a apucat și de master, în marketing, la ASE.
Recomandări
Este bine să testezi, să explorezi, să vezi ce-ți place să faci. Iar secția de Studii Americane te poate ajuta cu asta, dacă-ți plac și limbile străine.
Acesta este rezumatul discuției mele cu Andreea. Pentru a nu pierde nimic, dă play pe varianta audio de mai sus sau caută podcastul ”Încotro?” pe platforma ta preferată de streaming audio. Dacă mai ai întrebări pentru ea, lasă-le mai jos, sau pe youtube. O găsești pe Andreea direct pe instagram sau facebook.
0 Comments