Ne trezim dimineața, deschidem Instagramul și vedem poze de la influencerite care ne arată cum #IWakeUpLikeThis și #NoFilter, deși se văd sprâncenele tatuate și hialuronicul din buze. Apoi reclame – fericirea înseamnă cafeaua X dimineața, haine de la firma Y și mașina Z.

Ieșim din casă și întreb pe cineva ceva. Cât e ceasul? Nu știu. Autobuzul 381 merge la Unirii? Nu știu. Piața Română e încolo? Nu știu. Minciuna conștientă să fii lăsat in pace.

Autoritățile promit că până în 2014 este metrou în Drumul Taberei. Suntem în 2018. Promit că vor fi autostrăzi și infrastructura mai bună și investiții în educație și sănătate și orice e de interes acum. Nu se întâmplă nimic. Ba mai mult, ti se promite siguranță și protecție. Ei, la naiba cu contractul social.

Te duci la o tarabă să îți iei 3 mici. Nu știi dacă acolo e carne pe bune sau nu. Intri în supermarket și dai câțiva lei în plus pentru o ciocolată mai bună. Câteva ore mai târziu îți stă în gât când citești că produsele importate în Europa de Est sunt cele de calitate mai slabă.

Promitem să ne vedem la beri, dar toate stau răsuflate pe terasele de care am uitat.

Mai e ceva sincer pe lumea asta, ceva în care putem avea încredere, mai e vreun moment în care să nu fim mințiți?

Photo by Tom Roberts on Unsplash
Share Button

1 Comment

George Leurzeanu · May 24, 2018 at 1:01 pm

Sa avem incredere in noi insine ca odata ce ne-am prins ca am fost mintiti si manipulati ii vom sanctiona pe cei responsabili si nu ne vom mai lua teapa si a 2-a oara de la aceiasi oameni. Cum poti face asta? Simplu : ca si consumator avem o putere extrem de mare asupra a ceea ce exista pe piata iar ca votanti noi decidem pe cine platim din bani publici. Foloseste inteligent aceste drepturi si vei vedea ca vei iesi castigat in relatia cu o societatea care in general promoveaza non-valori care nu rezoneaza cu tine, eu unul stiu ca am reusit!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.