Unul dintre indicatorii care arată nivelul de dezvoltare al unei economii este gradul de cooperare dintre mediul academic, guvern și mediul privat. Astfel, în țările dezvoltate acesta este foarte ridicat existând o strânsă colaborare între acești factori.

Cred că știm deja de ce unul dintre motivele pentru care România nu se află în lista țărilor dezvoltate, nu-i așa?

Partea bună este că putem face tot ce ne stă în putință să lucrăm pe acest “șantier” și să îmbunătățim situația. Asta fac de multe ori organizațiile studențești pentru studenții lor – îi ajută să dobândească anumite competențe care nu sunt facilitate de universități, astfel încât la terminarea studiilor, un absolvent să aibă abilitățile pentru a-și începe propria afacere sau pentru a fi relevant pe piața muncii.

Însă, această responsabilitate trebuie asumată de cei care răspund de aceste aspecte și… care sunt plătiți pentru acest lucru. Astfel, aflăm că săptămâna următoare va fi un eveniment care va aduce față în față reprezentanți ai mediului guvernamental, antreprenori și profesori din ASE – Forumul pentru dezvoltare durabilă și antreprenoriat. Programul complet îl puteți găsi aici.

Forumul pentru dezvoltare durabilă și antreprenoriat” se dorește a fi o platformă de dezbatere între factorii de decizie din mediul privat și cel guvernamental, cadre universitare și studenți ce au ca preocupări domeniile supuse dezbaterii.

Printre obiectivele evenimentului se numără și crearea unei platforme de dezbatere care să producă know-how în domeniile respective sau mobilizarea cadrelor didactice din ASE în dezvoltarea relațiilor personale cu decidenții din mediul privat și guvernamental. Sună minunat, nu-i așa? Mi-aș dori un singur lucru: toată lumea să-și asume responsabilitatea procesului educațional și să vină în ajutorul elevilor-viitori-studenți prin acțiunile lor.

Știu că sunt destul de mulți studenți care mă citesc, așa că vă rog să participați la eveniment și să vă aduceți aportul la discuțiile care privesc viitorul nostru cu totul 🙂

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.