Auzi tu, știi ce-am realizat recent? Că te simți super bine când ieși din zona de confort. Am început din septembrie – așa mi-a propus să încep anul ăsta universitar. Să fac chestii de la care mă eschivam de obicei. De aceea sunt plină de energie acum, deși am avut cursuri de la 8 la 16 și abia aștept să vină dimineața, să mai rezolv niște lucruri.

Chiar pe 1 septembrie a început proiectul ăsta personal, când am ieșit pentru prima dată la un protest. Mi-era teamă să ies în stradă, că la știri dă că se întâmple chestii urâte protestarilor. Însă de atunci, de fiecare dată când calc pe asfalt, mă încarc cu super-puteri și simt cum pot schimba lucruri în jurul meu.

Apoi, pe 1 octombrie când am vorbit pentru prima oară în fața a câteva zeci bune de oameni. Niciodată n-am crezut că pot fi mai mult decât bâlbâită și plictisitoare, însă am reușit chiar să-i sperii pe câțiva boboci.

Iar la cursurile de rusă, am în sfârșit o lectoriță străină! Mereu am fost geloase pe cei de la slavele mici că au lectori străini. Acum pot și eu să învăț să vorbesc. Mi-e cam greu, dar ce poate să se întâmple rău? Măcar așa aflu de fiecare dată când fac o greșeală.

Și la engleză mi-am luat puțin inima în dinți. Anul acesta voi studia literatura americană, niciodată nu i-am fost fană. Și pentru că nu poți susține ceva fără argumente, trebuia să o descopăr. La seminarul de literatură i-am spus profesoarei că nu-mi place de Hawkeye (din Ultimul mohican), cu explicații și am primit 10. Deși mi-a spus că am avut un punct de vedere puternic.

Nu a fost mare lucru de făcut. Pur și simplu m-am hotărât să fiu mai deschisă, să nu stau cu capul în bancă și să văd ce se întâmplă în jurul meu și cum pot lua parte activ. Iar asta mă motivează în mare fel, simt că mai am atât de multe lucruri de făcut!

Pe tine ce te motivează, tu ce ai făcut să ieși din zona de confort în ultima perioadă?

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.