Probabil că cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți cu ideea de trupă tribut din filmele americane cu acțiunea situată în Las Vegas, unde era plin de sosii ale lui Elvis Presley. Mi s-a părut fascinant cât de fanatici sunt ascultătorii de acolo, astfel încât să încerce să semene cât mai mult cu el. Este un fenomen destul de răspândit în State (și în alte părți ale lumii) și din alt film pentru noi. Adică mai mult decât a avea freza ca Smiley, nu am văzut.

Cred că pe plaiurile noastre e mai mult asociat cu piesele acelea pe care le cântă la început trupele micuțe, pentru a-și forma mâna, a se obișnui cu publicul, din astea. Sigur că de multe ori sunt criticate mai aspru decât e nevoie și nu sunt ajutate să crească.

***

Se pot înscrie la un concurs dedicat pentru trupe tribute de la HeyDay, trimiţând demo-uri, alături de câteva detalii despre trupă, la adresa de e-mail contact@heydayfest.ro, până pe 19 mai 2016.

***

Eu am devenit mai îngăduitoare de când am ratat să o văd pe Amy Winehouse în concert la București (își anulase concertul) și apoi s-a întâmplat restul istoriei. La ceva vreme după, am ascultat-o pe Laura cântând Valerie și mi-a dat o super stare. Așa am înțeles legătura dintre muzică și piele de găină.

***

De aceea, am ales să scriu despre HeyDay, festivalul de muzică tribute din București, care adună artiști de prin toată Europa și SUA în Parcul Izvor din București, în perioada 27-29 mai. Biletele costă 15 lei/zi și sunt multe activități mișto în program. Preferatele mele sunt Rihanna Reloaded și Lioness. Detalii în comunicatul de presă.

***

Acum sunt curioasă, tu ce crezi despre muzica tribute? Ai merge la un astfel de eveniment?

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.