poza principala concept

Festivalul de film documentar One World Romania este un eveniment pe care eu nu l-am ratat niciodată de când sunt în București. Adică, ăsta va fi al treilea an de când merg. Îmi place să merg pentru că-mi deschide ochii.

E foarte ușor să “știi” totul despre un stat sau o cultură. Suntem superficiali și clasificăm un stat după 2 știri care ne-au apărut pentru 2 secunde în fața ochilor. Echipa One World îți aduce zeci de documentare din toată lumea și îți arată o altă versiune, o altă față a unei țări. Chiar reușește să te scoată din zona de confort și să te facă să te gândești nițel la ce faci și la mediul în care trăiești.

***

Am avut norocul să văd deja un prim documentar alături de cei de la Kooperativa 2.0. Tema secțiunii: Clinica Mass-Media, cum altfel. Am văzut High Tech, Low Life și am descoperit că în China media este controlată (chiar au un sistem de cenzură numit – The Great Firewall) și informații reale rar ies la suprafață, și atunci datorită new media.

Atunci mi-am pus întrebarea: oare eu aș fi rezistat și aș fi luptat cu atâta putere împotriva unui sistem atât de dur?

***

De mâine merg și la celelalte proiecții, sunt destul de multe pe care îmi doresc să le văd. Mai ales Toamna românească a lui Matei Budeș și București, unde ești? a lui Vlad Petri. Sunt curioasă să văd ce alte probleme îmi mai pun după săptămâna asta.

Ne vedem la film!

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.