Mi-am început anul cu ultimele pagini din cartea #GirlBoss, scrisă de Sophia Amoruso și s-a nimerit la fix, căci cartea este un întreg manifest pentru a avea mai multă încredere în puterile proprii.

Sophia Amoruso a devenit cunoscută în urmă cu vreo 10 ani, când magazinul ei online de pe eBay, pe care vindea haine vintage, a generat vânzări neașteptat de mari, urmând apoi să deschidă magazinul online NastyGal.com

Ca o paranteză, mi s-a părut funny as hell cum descoperă unii români roata acum și explică pe interneți cum au ei o viață grozavă vânzând chestii pe ebay sau amazon. lol.

#Girlboss de Sophia Amoruso#Girlboss, titlul cărții, ar sugera un manifest mai degrabă feminist, despre cât de grea este viața unei femei antreprenoare. Da și nu, având în vedere că probabil orice tânăr de 23 de ani va fi privit cu scepticism de investitor cu mulți ani pe umeri. Deci, ținem minte, #Girlboss nu este o carte feministă.

Da, este empowering. Da, îți oferă încredere în tine. Da, vorbește despre piedicile întâlnite ca femeie. Dar nu cred că un bărbat ar rămâne indiferent la astea.

Desfășurarea acțiunii. Cele 240 de pagini sunt împărțite în 11 mini-capitole, care încep cu o ilustrație simpatică (cum este cea de mai jos) și se încheie cu povestea și experiența unei alte femei șmechere care intră în categoria #girlboss.

Cartea este scrisă mai degrabă într-un stil blogeristic, de internet. Pe alocuri mi se pare că se menține mai dificil firul roșu și cronologia faptelor, anumite lucruri repetându-se. Dar hei, este o autobiografie, nu o capodoperă literară, așa că trebuie luată ca atare.

If you’re bored and hating it, it’s a big sign that you’re most likely in the wrong place. There are some folks who straight up hate work, no matter what kind of work it is. Unless you’re born the child of a billionaire, work is something we all have to do. (p. 62)

You create the world, blink by blink. It is entirely yours to discover and yours to create. (p. 236)

Compete with yourself, not with others. Judge yourself on what is your personal best and you’ll accomplish more than you could ever have imagined. Life stops for no one, so keep moving. Stay awake and stay alive. There’s no AutoCorrect in life – think before texting the universe. Breaking the rule just for fun is too easy – the real challenge lies in perfecting the art of knowing which rules o accept and which to rewrite. The more you experiment, take risks, and make mistakes, the beter you’ll know yourself, the better you’ll know the world and the more focused you’ll be. (p.238)

Pe lângă astfel de citate motivaționale, Sophia Amoruso vorbește neașteptat de deschis despre experiența sa: a început să lucreze din liceu, după ce a schimbat vreo 10 școli. S-a mutat prin America, a furat și a mâncat din tomberoane. A fost dată de la toate joburile pe care le-a avut. Însă pare că a plecat cu învățăminte de la fiecare experiență, ceea ce este cel mai important la sfârșitul zilei.

 


Also, totul trebuie luat cu un strop de sare, pentru că Nasty Gal nu mai este atât de profitabil pe cât se aștepta 🙂 

#Girlboss poate fi găsită aici în engleză sau aici în română


Concurs

Spune-mi ce te face pe tine #Girlboss și dacă comentariul tău mă convinge, îți trimit cartea în limba engleză. (Are câteva semne pe margine, sper să nu te deranjeze.) Ai timp până duminică, 8 ianuarie.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.