Claudia mi-a făcut o mare bucurie ieri și m-a trimis la balet. Mai fusesem o singură dată, să văd Anna Karenina la Opera Națională. Spectacolul acesta nici nu se compară cu ce am văzut aseară.

Baletul Național Georgian Sukhishvili este recunoscut prin mișcările înalte și pline de energie pe care le folosesc. De aici și supranumele de ‘georgienii zburători’. Au ajuns și în România în cadrul BalkanTour.

iconcert.ro

iconcert.ro

A fost incredibil ce am văzut aseară. Mă așteptam să fie frumos, să văd artiști care au muncit și energie. Însă a fost mai mult decât atât. Probabil că partea spectaculoasă a ținut de toate mișcările sincron. În cele două ore de spectacol, au fost doar câteva personaje dintre cele aproximativ 35 care să apară ‘singure’, în anumite scenete. Și să vezi mai mulți oameni făcând aceleași mișcări dificile în același timp, a fost puțin wow.

Ce m-a impresionat cel mai mult: lupta cu sabia, din care a ieșit scântei la propriu și mișcarea foarte fină (?) a artistelor, care pareau că plutesc. OK, și bărbații puteau face asta, însă ei erau mai mult pe sus. În imaginea de mai jos, cele două șiruri se mișcau atât de silențios, încât păreau că plutesc.

iconcert.ro

iconcert.ro

Aseară am interacționat pentru prima oară cu_cultură georgiană. Mi-a plăcut orchestrația – cei opt oameni care stăteau în spatele scenei, în vizorul spectatorilor, și nu ascunși – și mi-a plăcut spectacolul cu totul, căci a fost mai mult decât balet, în ochii mei.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.