Am zis!

Acum câteva zile mi-a spus doamna directoare că vineri este o conferinţă/interviu/lansare de carte a domnului George Arion – scriitor de romane poliţiste şi jurnalist.

No bine. Eu acum trebuia să formulez nişte întrebări şi să mă pregătesc pentru o conversaţie cu dumnealui. Bineînţeles, google a fost prima sursă. Însă parcă nu găseam nimic, ca niciodată!

Acum, reiau ideea din titlu: Geroge Arion este un om mişto. Deschis, vorbeşte liber şi răspunde la orice întrebare. Deşi este director general al revistei Flacără şi celorlalte publicaţii ce ţin de ea, “un mogul sărac”, cum dânsul s-a prezentat, nu a avut nicio problemă că avea în faţă elevi de liceu, adolescenţi nu chiar pregătiţi.

La început ne-a prezentat într-o oarecare măsură ce înseamnă jurnalismul: “este o meserie periculoasă, ziaristul este mereu pe cont propriu” iar când a fost întrebat de părerea personală despre jurnalismul actual din România, a comentat doar că “este un moment nefericit al jurnalismului românesc”.

Din păcate nu a avut o audienţă foarte deschisă spre romanele poliţiste. Eu recunosc că am citit demult Zece negri mititei de Agatha Christie şi am văzut ecranizările dupa Trilogie Millenium a lui Stieg Larsson. Romanele poliţiste nu m-au atras. Până astăzi, când am pus mâna pe Fortăreaţa nebunilor, ultimul volum publicat a lui George Arion, o carte care promite multe, după primele câteva rânduri citite.

După ce termin de citit, am să vă prezint şi cartea. În rest, să auzim de bine 🙂

Share Button

2 Comments

Evelyn Hope · June 12, 2012 at 10:42 pm

ca tot veni vorba, iti recomand cel mai recent roman al lui, ,,Sufocare”. eu am ajuns cam la jumatate, dar imi place la nebunie. <3

    Gabriela · June 12, 2012 at 11:16 pm

    Îl pun pe lista de must read, thank you >:D<

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.