http://www.facebook.com/GabrielaDeleanuPhotography

http://www.facebook.com/GabrielaDeleanuPhotography

După ce am sperat ani de-a rândul (vreo 3, nu mulți) că voi ajunge la Târgul de carte Gaudeamus și mereu intervenea ceva, anul acesta nu mai aveam niciun obstacol. Chiar era să fiu implicată într-o chestie mișto, dar n-a mai fost să fie.

Revenind.

Pavilionul central Romexpo. Gaudeamus. Foarte-foarte mulți oameni. Multe edituri. Și alte standuri interesante.

Cel mai mult mi-a plăcut că am văzut mulți oameni pe care altfel nu i-aș fi întâlnit. L-am văzut pe Andrei Pleșu la sesiunea de autografe – o coadă destul de lungă. L-am văzut pe Radu Paraschivescu la Humanitas. Am vorbit cu Cristina Bazavan și sunt foarte mândră de asta. Am văzut bloggeri cunoscuți și a fost ciudat, don’t ask why [Anne Marie, Ariel, Bobby Voicu, Dragos Butuzea și alții dar nu-mi vin acum în minte]. Am băut limonadă de la standul lui Iulian.

Lumea e mică. Evenimentele de genul atrag oameni cu interese (relativ) comune. Acolo se amestecă cititorii de cameră și criticii literari și jurnaliștii și mai ales autorii. Toți în același loc. Încântător!

Bineînțeles că mi-am luat și câteva cărți, aveam nevoie având în vedere că nu prea mi-am adus cărți de acasă. Și am și căpătat una. Vorba vine. Adică am vorbit și eu la Tribuna cititorului pentru că voiam foarte foarte mult o traistă și am primit și o carte – Un bărbat intră în cameră de Nicole Krauss.

Mi-a plăcut mult de tot. Aș fi vrut să mă mut acolo, cu atâtea lansări și dezbateri și prezentări!

Share Button

2 Comments

Andreea · November 28, 2011 at 12:01 pm

ce mult mi-as fi dorit sa fiu acolo, iubesc cartile si oamenii care scriu frumos si ne incanta viata… poate anul viitor, cine stie…

Cum e Cristina Bazavan? eu m-as fi intimidat de tot si n-as fi indraznit sa vorbesc cu ea… mi se pare putin scary…

    Gabriela · November 28, 2011 at 3:30 pm

    E cea mai simpatică femeie pe care am cunoscut-o. și foarte deschisă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.