Filme din categorii diverse și seriale, pe care le văd în funcție de stare. Nu pot fi comparate între ele, așa că numărul de likeuri nu înseamnă un top. S-au adunat ceva filme și seriale de când nu am mai scris, așa că am pus aici câteva titluri care mi-au plăcut în ultima perioadă: A Star Is Born, Coborâm la Prima, A Simple Favour, Young Sheldon + Hackerville + Prietena Mea Genială (HBO Go), Dynasty (Netflix), Moromeții.

A Star is Born

Probabil că va rămâne unul dintre filmele mele preferate. Nu am văzut celelalte versiuni, așa că nu compar povestea sau actul artistic al lui Lady Gaga cu altceva. Am fost entuziasmată să-i văd pe cei doi împreună, fiecare făcând altceva decât am fost obișnuiți: Stefani Germanotta joacă, iar Bradley Cooper cântă. Povestea este foarte emoționantă, am plâns la sfârșit, bineînțeles. Este important să menționez că l-am văzut în Sala Ultra din Cinema Băneasa, așa că am intrat în atmosfera filmului complet. Am plâns și a doua zi când am ascultat Shallow 🙂 În plus, cred că m-am atașat de cei doi datorită tuturor clipurilor și interviurilor de pe YouTube, PR-ul bată-l vina. Dar serios, este unul dintre cele mai faine și complexe filme din ultima vreme, mai ales dintre cele care urmăresc o carieră muzicală. Și nu e musical din ăla 😀

👍👍👍👍👍

Coborâm la Prima

Un film a cărui acțiune se petrece într-un vagon de metrou, a doua zi după Colectiv. Sunt niște cadre foarte emoționante pe alocuri – aplauze lui Constantin Cotimanis. Însă probabil că mi-a plăcut atât de mult pentru că personajele se urcă de la 1 mai și merg o stație, până la Grivița. Fiecare cu altă poveste de viață, fiecare cu alt drum, dar toate se leagă de stație următoare, care leagă: Spitalul de Arși, Cimitirul Sf. Vineri, Policlinica Medlife. Învățăm și despre București cu ocazia asta.

👍👍👍👍

A Simple Favor

Blake Lively este minunată în roluri de femeie nebună, iar acest rol îi scoate în evidență și mai mult acest talent. Punctul de plecare este unul destul de comun: o mamă carieristă se împrietenește cu mămica vlogger care e prezentă mereu la școală. Lucrurile se complică când prima îi cere o simplă favoare și dispare, iar a doua are grijă de copilul acesteia și de soțul ei. În a doua jumătate a filmului trebuie să fii atent și să urmărești ce se întâmplă, Anna Kendrick te face de cap, însă rezolvă cazul.

👍👍👍👍👍

Young Sheldon (HBO Go)

Se poate vedea și fără să fi urmărit înainte The Big Bang Theory, dar sunt referințe ici-colo care te-ar ajuta să înțelegi mai bine ce se întâmplă. Jim Parsons, actorul care-l joacă pe Sheldon în serialul original, este vocea naratorului în Young Sheldon. Sinceră să fiu, serialul acesta mă face să mă gândesc la Elon Musk, dacă ar fi copilărit în SUA. Nu este cel mai bun serial, dar bun de consumat seara.

👍👍👍

Hackerville (HBO Go)

Recent lansat la noi, Hackerville este un serial parțial românesc, parțial nemțesc. Nu este filmat la Râmnicu Vâlcea, așa cum v-ați fi așteptat, ci acțiunea se petrece în Timișoara (pe merit, imho). O polițistă germană de origine română este trimisă în prima misiune pe teren să găsească un hacker care a furat 9.99 euro. Când interacționează cu poliția română și cu Adam Șandor (jucat de Andi Vasluianu), povestea se complică și descoperă că un adolescent de 16 ani este un geniu informatic. Urmăresc povestea mai departe, episoadele apar săptămânal.

👍👍👍👍

Prietena Mea Genială (HBO Go)

Ecranizare după tetralogia italienească cu același nume, Prietena mea genială este încă unul dintre titluri nou apărute, pe care le descopăr. Ce-mi place cel mai mult până acum este faptul că serialul este în italiană, spiritul napoletan este cel mai bine ilustrat în acest mod. Povestea începe în mod similar cu ce se întâmplă în carte și pare să urmărească firul narativ de acolo. Încă nu m-a dezamăgit, vedem episoadele următoare.

👍👍👍👍

Dynasty (Netflix)

Nu am văzut Dynasty original, sunt prea tânără pentru asta 😀 Dacă nici vouă nu vă e cunoscută povestea originală, atunci vă zic că e vorba de niște familii super mega bogate din State, care se luptă pentru mai mulți bani, ascund secrete de familie și de business, și supraviețuiesc împreună. Mi-amintește de cum zice bunică-mea “a cui este băiatul ăla”, de parcă cunoaște toate familiile din lume, dar aparent sunt lumi pentru care numele este foarte important. Ușor de consumat, Elizabeth Gillies merită toată atenția.

👍👍👍

Moromeții 2

Cred că este unul și va rămâne unul dintre cele mai important filme românești, chiar și prin simplul motiv că adună multe nume importante de actori din generații diferite: Ion Caramitru, Dorina Chiriac, Paul Ipate, Horațiu Mălăele, George Mihăiță, Iosif Pastina, Oana Pellea Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Gheorghe Visu. Filmul se concentrează pe cel de-al doilea volum din Moromeții și pe Viața ca o pradă, urmărind călătoria lui Niculae la București. Este greu să rezumi toată povestea la nici 2 ore, și multe aspecte din carte sunt abordare superficial, trecut peste, dar cu câteva referiri care păstrează spiritul original al cărții. Concluzia însă e acolo, vedeți filmul să o găsiți.

👍👍👍👍👍

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.