Filme și seriale de weekend, din cinema, de pe Netflix sau HBO. Nu pot fi comparate între ele, așa că numărul de likeuri nu înseamnă un top, ci cât de mult mi-au plăcut sau nu.

Filme
Holiday in the wild

O comedie romantică simpatică care are ca substrat problema braconajului în Africa, mai ales pentru fildeșul elefanților. Kristin Davis mi se pare că rămâne în zona sa de roluri, ca soție din telenovele. Ea este părăsită de soț când pleacă copilul la facultat și ajunge în Africa în ce trebuia să fie vacanța lor. Acolo își amintește de profesia ei de medic veterinar, se atașează de elefanți și de unul dintre responsabilii proiectului. E o poveste drăguță, dar prea siropoasă.

👍👍👎

Copilul-problemă

System crasher sau Copilul-problemă este un film realist european, care a ajuns și-n cinematografe. După ce citești descrierea filmului, s-ar putea să începi vizionarea cu prejudecăți, iar asta e normal. Doar că țipetele lui Benni, interpretate foarte bine de Helena Zengel, te fac să empatizezi cu personajul și-ți dai seama că societatea nu știe să se poarte cu indivizii diferiți.

👍👍👍

Ford v Ferrai / The Grand Challenge: Le mans

Cu o pasiune nou-dobândită pentru mașini și curse, mi-a plăcut acest film. Calitatea este foarte bună, și cred că era de așteptat pentru un remake după un clasic. Intriga este provocată de o achiziție nefinalizată a Ferrari de către Ford, iar cei din urmă își iau revanșa prin victoria cursei de la Le Mans. Christian Bale și Matt Damon își construiesc rolurile foarte bine, trăiești alături de ei evoluția mașinii de curse.

👍👍👍

Seriale
Umbre, sezonul 3

Încă un sezon bun de la Umbre, producția are o calitate ridicată, iar subiectul evoluează într-o direcție neașteptată. Mi-a plăcut că au abordat subtil două teme sociale relevante: 1. femeia care merge la terapie după ce pierde o sarcină de 6 luni în urma unui accident; 2. un bătăuș se duce să adopte un câine de la un centru. Am mai scris despre Umbre aici.

👍👍👍👍👍

Peaky Blinders

O dată cu acest serial am înțeles ce înseamnă să ai un personaj masculin preferat. Băi, cum îl construiește Cillian Murphy pe Tommy Shelby, e magnific. Unul dintre cele mai tari seriale, extrem de bine produs, roluri complexe, multă acțiune, costume impecabile. Scena de mai jos mi se pare una emblematică pentru standardul ridicat al producției.

Ca subiect, este vorba de gangsterii Peaky Blinders din Birmingham și acțiunile lor din perioada interbelică. Banda de golani a existat, dar personajele nu au fost așa de fermecătoare. Este un film violent, dar nu în sensul în care îndeamnă la violență. Bărbații sunt eleganți și arată bine, dar pe interior sunt măcinați de experiența lor de război, de crimele lor, și sunt interesați de bunăstarea familiei. Personajele sunt complexe, iar asta le face memorabile.

👍👍👍👍👍

Broken
  1. Makeup Mayhem – a fost un start bun pentru această serie. Este aboradată problema cosmeticelor contrafăcute, care afectează consumatorul de rând. Vinovați sunt mai mulți, de la influenceri care cresc cererea în jurul produselor noi, la producători, la consumatori neinformați. E de reținut că cel mai sigur este să-ți cumperi machiaje de firmă din magazinul (online) al brandului sau din locurile unde acestea sunt comercializate oficial (gen Sephora).
  2. Big Vape – interesantă comparație de abordare în piață și diferență de consum între Statele Unite și Marea Britanie a țigărilor electronice. Ar fi fost interesant să intre mai mult în subiectul IQOS, care a fost atins tangențial. Aparent, țigările electronice ajută fumătorii să renunțe la țigări, studiile de până acum spun că sunt mai puțin nocive față de gudronul tradițional.
  3. Deadly Dressers – din experiență proprie, mi se pare exagerat. m-am cocoțat pe șifonierul de la IKEA de zeci de ori, și a rămas stabil. mi-am cumpărat mobilă de acolo pentru că au produsele destul de simple și minimaliste să se potrivească unui apartament micuț, o nevoie nebăgată în seamă de companiile vechi. “IKEA este foarte bună la a ne convinge să cumpărăm mai mult” – I beg to disagree, nu îți ia nimeni bani din portofel. Pe de altă parte, este foarte bine expusă relația cu România și cât lemn iau de la noi, ilegal de cele mai multe ori.
  4. Recycling Sham -episodul ăsta m-a lovit în inimioară, este vorba despre reciclarea plasticului și cum planeta nu face față cantităților imense de plastic. A fost interesant să aflu că presiunea asupra consumatorilor finali pentru reciclarea plasticului este o campanie bine-gândită de-acum mulți ani.

👍👍👍

Shine on

O serie de interviuri ținute de Reese Witherspoon cu diferite femei. Energia și curiozitatea lui Reese mi se par molipsitoare, transmite tot entuziasmul ei de a discuta cu persoanele respective și urmăritorilor. Nu este chiar serial, episoadele pot fi vizionate independent. De la Dolly Parton la Pink sau Simone Askew, fiecare femeie intervievată are o poveste inspirațională, care merită urmărită.

👍👍👍

Share Button

2 Comments

razvan · December 4, 2019 at 7:54 pm

Sezonul 1 mi s-a părut foarte bun. Sezonul 2 a fost așa și așa. Sezonul 3 mi s-a părut cel mai bun. Emilian, Relu, Nicu și chiar și Gina fac super roluri 🙂

    Gabriela · December 4, 2019 at 10:31 pm

    Da, ultimul sezon din Umbre mi se pare cel mai bun de până acum

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.