Astăzi a fost evenimentul care a celebrat două ocazii: ziua patronilor spirituali ai liceului (Sf. Împăraţi Constantin şi Elena) şi schimbarea denumirii din liceu în colegiu.

Care este diferenţa între cele două? Nu am idee. Dar colegiu sună mai bine. Oricum, nu e ca la americani. La noi nu doar instituţiile teoretice sunt colegii [vezi Colegiul naţional de agricultură şi economie sau Colegiul tehnic]. Iar noi eram ultimii mohicani din oraş. Bine, noi şi cei de la Grupul Industrial.

Am stat în soare vreo oră. Au fost preoţii care participă la fiecare eveniment la liceu (festivitate de început sau final de an), iar preotul protopop a greşit numele, în loc de Spiru Haret a spus Calistrat Hogaş. Deh, obişnuinţa. Apoi au mai vorbit Inspectorul general, senatorul Chirvăsuţă şi deputatul Toader [aceştia ne-au cucerit când ne-au spus că suntem cel mai bun liceu din oraş], dna deputat Axenie [care ne-a cucerit prin discursul accesibil, când ne-a vorbit de profii pe care i-a avut la liceul nostru – probabil pentru că suntem a 12a], primarul oraşului şi domnii directori ai liceului.

Am fost fericiţi când am aflat că se schimbă denumirea, ne-a încântat ideea că noi vom fi prima generaţie care are scris pe diplomă Colegiul Naţional Spiru Haret [am scris chiar şi pe facebook, la educaţie :)) ] dar ne-am revenit când am aflat că abia din toamnă va fi oficial.

De-acum nu ne vor mai scoate ochii cei de la Hogaş că ei sunt la colegiu, avem şi noi figuri B-)

mulţumesc Cristina pentru poză >:D<

Share Button

1 Comment

Adrian · May 22, 2011 at 9:32 pm

Toate ca toate sa vedeti figuri de scoala generala

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.