DSC_7369Să ne înțelegem de la început, tata nu este un alcoolic, nu se îmbată și ne bate, este un om normal. Însă atunci când bunica îți zice că e bine să bei un pahar de vin roșu uneori, nu-i bai cu tata.

El este omul care-și învață nepoții să bage degetul în paharul cu vin. El este omul care îi punea fiicei adolescente un șpriț slab la masă, să se învețe, să nu o îmbete băieții. El i-a spus aceleiași fiice să nu bea prostii supra-rafinate, rachiuri scumpe, ci să meargă mereu pe simplu și natural.

Tot el mi-a dat o sticlă de vin roșu când am plecat ultima dată de acasă, de fiert. Într-una din seri am băut o cană micuță (din aia de 3în1) cu vin fiert și eram ok când m-am culcat. A doua zi când m-am trezit, eram amețită de parcă băusem toată noaptea și nu știam de ce. L-am sunat pe tata. El m-a certat că l-am amestecat cu condimente speciale, că el se bea doar cu măr, nu cu “toate chimicalele!” și mi-a zis să-l fac cum mi-a zis el – pun un strop în cana cu ceai, că așa țin departe și răceala. Zis și făcut – dupa 1h mă durea capul. Soluția a fost o cană cu ceai de tei.

Tata m-a învățat să nu amestec băuturile, să nu beau până cad sub masă și să nu mă fac de râs. Mama mi-a zis mereu că nu e frumos ca o fată să se îmbete. Amândoi m-au învățat de bine. De-acum intru într-o cură fără alcool. sau doar cu vin.

Share Button

6 Comments

Dani · January 11, 2013 at 11:14 pm

Trimite-mi si mie niste vin de ala Gabi 😀

  gabriela · January 11, 2013 at 11:15 pm

  Băi tu n-ai un bac de dat? vorbim când mă primești la Sibiu 😛

Dani · January 11, 2013 at 11:20 pm

Stai ca maica-mea vrea sa ma trimita la Chisinau ca e putin mai ieftin :))

  gabriela · January 11, 2013 at 11:21 pm

  și mai bine pentru mine 😛

   Dani · January 11, 2013 at 11:24 pm

   fara vin nu te primesc ! :))

    gabriela · January 11, 2013 at 11:25 pm

    fair enough 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.