A trecut primul semestru de facultate și eu nu am apucat să scriu nimic. Trebuie să vă spun de la început că Facultatea de Limbi și Literaturi Străine e foarte ciudată.

În primul rând, este minunat! Dar nu atât cât te așteptai.

Mulți colegi încă nu au înțeles că nu mai e vorba de liceu, că ne maturizăm, nimicuri din astea. Deci nu vei găsi lifetime friendships foarte ușor.

Profesorii. Ciudați, toți. Pe de o parte se bucură să aibă mai mulți elevi cu fiecare an, pe de alta sunt nervoși când trebuie să ia limba mereu de la zero. Nu vorbesc de engleză, acolo ar fi super-mega-ultra nervoși dacă nu ai înțelege ce spun. Sunt îndrăgostiți de limba pe care o predau și țara pe care o reprezintă. Este cea mai tare și cea mai șmecheră, a avut cele mai multe personalități istorice și cei mai buni artiști.

ASLS rocks! Din păcate sunt mulți-mulți studenți care nu știu de asociația care îi reprezintă. Și asta e trist, pentru că oamenii ăștia fac o groază de proiecte faine!

De 1 martie va fi organizat treasure hunt după mărțișoare! Îți iei un prieten, te înscrii la concurs cu un mail la roxana.stoian@asls.ro, iar joi poți veni oricând – la ușa albastră –  între 12 și 6 p.m. să participi! Va fi suuuper distractiv!

Revenind, facultatea 😀 Nu a fost așa cum m-am așteptat. Pe alocuri am fost dezamăgită. De multe ori trebuie să ne înghesuim 40 în săli de 25, sălile nu sunt destul de mari pentru examene, orarul este groaznic – pentru mine cel puțin este foarte aiurea structurat – profii nu sunt întotdeauna interactivi and so on and so forth.

Dar cel mai mult îmi place că nu restricționează nimic. După ce termini cu licența, master, ce vrei tu, ești liber să fii ce vrei tu să fii. În primă instanță, poți fi traducător sau profesor (btw, modulul psiho-pedagogic nu se mai face gratuit, doar ca master la psihologie parcă). De fapt, poți fi absolut orice visezi tu, poți zbura înspre ce zări vrei tu. Te angajezi oriunde are cineva nevoie de un interpret, pe orice domeniu și, practic, în orice țară. Pe mine asta mă ține încă la facultatea asta (și ASLS!).

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.