Standardele duble mai pot fi denumite popular paiul din ochiul altuia când nu vezi parul din ochiul tău. Cel mai uzual ies la iveală în situații când te plângi că altcineva întârzie neanunțat și îi spui că-i neserios, iar când întârzii tu înseamnă că ești ocupat.

Anyway

Două situații nu le-am înțeles săptămâna asta și-am zis să le trec aici, să rămână pentru timpuri în care voi fi mai înțeleaptă și să dau un later edit.

Primul: lucruri care nu ne plac la noi în țară, dar în țări străine ni se par foarte cool

Despre asta am întrebat și pe facebook într-un miez de noapte și nu am ajuns încă la o concluzie. Nedumerirea mea este: cum se face că aici graffitiul ți se pare huliganism, iar în alte țări este artă urbană? Sau aici faci scandal dacă te duci într-un fast-food și personalul nu folosește mănuși, iar în afară mănânci de pe stradă, de la orice tonetă, pentru că e autentic?!

Number 2: Când blamezi sistemul educațional românesc, dar ți se pare jignitor să fie comparat cu cele din țări vecine

Băi, deci nu înțeleg cum poți să zici că sistemul nostru de învățământ e de rahat, școala românească scoate tâmpiți (sau pe-acolo), iar apoi când este comparat cu cele din zona noastră să sari de cur în sus, că noi suntem prea deștepți să ne comparăm cu Polonia sau cu Azerbaidjan (țări care au mai mulți bani și care investesc mai mult în educație, gen).

Acum vreo juma’ de an scriam și de ce mi se pare necesar ca universitățile românești să știe cum se poziționează pe piața regională.

Atât.

M-aș mai plânge că nu-mi place căldura asta, dar mâine plec la mare să lenevesc în nisip. Hai să avem un weekend prelungit mișto 💫

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.