Vineri, 15 aprilie, o dimineață ca oricare alta în traficul din nord vestul Bucureștiului: mașini doar cu un pasager (șoferul), claxoane și cerșetori prin RATB.

Vedeam cum vine cătinel-cătinel tramvaiul 24, de mă duce direct la birou. În paralel, o mașină depășește tramvaiul, pe cealalta linie de tramvai. Ce inconștienți, îmi zic. Văd apoi că e mașina de la poșta specială a SRI – cam târzior astăzi, băieți, de-aia n-ați găsit linie liberă. Ajung să-mi dau seama că recunosc metehnele cartierului, mai rămâne să mă împrietenesc cu băbuțele.

4 stații mai târziu, tramvaiul se oprește brusc, cu o bușitură la pachet. Un șofer voia să facă stânga și nu s-a asigurat prea bine. N-o fi văzut tramvaiul de pe prima bandă 🙂 Rezultatul: o portieră de șofer șifonată bine, un trafic oleacă încurcat și 50 de oameni blocați într-o cutie de metal.

Dragi șoferi excentrici, înțeleg că nu ați uitat de mult regulile din trafic, că nu vă pasă de ăia 50 de oameni care-s în tramvaie, că mașina e tot fier și se repară. Dar măcar gândiți-vă la integritatea corpurilor voastre! Sau în caz mai rău, al copilului vostru, căci ăsta mi-a fost primul gând când am văzut mașina blocată. O fi fost vreun copil în spatele șoferului?

 

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.