TripAdvisor, unul dintre cele mai mari site-uri globale de experiențe, locuri și recenzii, a scos un raport cu destinațiile preferate ale utilizatorilor de pe platforma lor. Topurile sunt organizate după destinații în general, apoi împărțite după natură, mâncare, culturale, sustenabile sau potrivite pentru luna de miere.

Top destinații de călătorit

Câștigătorii premiilor Travelers’ Choice Best of the Best sunt destinațiile ale căror hoteluri, restaurante și activități au primit un volum mare de recenzii și opinii excepționale din partea comunității noastre pe o perioadă de 12 luni.

Din toată lista din această imagine, am ajuns doar în Halong Bay, din Vietnam. Și cu onestitate vă zic că nu aș pune neapărat într-un astfel de top. Iar pe site este inclus și orașul Sapa, tot din Vietnam. Care este asemănător Sighișoarei, destul de pitoresc în felul lor, dar puțin prietenos cu turiștii.

De asemenea, trebuie menționat și faptul că în acest top este inclus și orașul Brașov. Da, între insule exotice din Asia sau bijuterii ascunse din America Latină, iată și Brașovul nostru drăguț. Iar dacă este să judecăm și după câte mențiuni are orașul în vlogurile străinilor, cred că este un loc câștigat pe drept.

Top destinații culinare

Eu călătoresc să mănânc, deci trebuie să comentez despre acest top al destinațiilor culinare, conform recenziilor călătorilor de pe TripAdvisor.

Am avut norocul să ajung în 4 dintre destinațiile din poza alăturată: Hanoi, Roma, Creta și Barcelona. Confirm satisfacția culinară în fiecare dintre acestea.

Au fost mâncăruri pe care le-am devorat de mai multe ori în fiecare dintre locurile acestea. Hanoi: supa pho bo și sandvișul banh mi. Roma: pizza, paste și gelato. Creta: fructe de mare, salată de vinete. Barcelona: tapas și pimientos de padron.

În topul de pe site mai sunt menționate Lisabona, unde am mâncat o mâncare africană memorabilă – și Istanbul – cu sandvișul cu macrou de la piciorului podului.

Mi-aș mai dori să ajung în Franța (Paris și Bordeaux), SUA (New York, Chicago și New Orleans), India și nordul Africii pentru mai multe bucurii apetisante.

Dacă te pasionează subiectul și vrei ca în călătoriile tale să mănânci unde se poate mai bine, vezi pe site-ul Michelin că au multe locuri recomandate, chiar și fără stele.

În topul destinațiilor TripAdvisor, este și un raport pentru sustenabilitate. Acesta e un topic care nu m-a preocupat în mod activ până acum. Dar nu mă surprinde să văd țări europene, cu focus pe orașe nordice în top. Așa știi că acele state au trecut de nevoile primare și pot să gândească politici și reguli pentru viitor. Sau nu, nu mă pricep așa de bine la subiect.

Sper ca toate destinațiile în care ajungi să te entuziasmeze, fie că sunt în vreun top sau nu.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.