Se dau doi oameni, diametral opuși prin comportament și reacții.

hengki24.deviantart.com

Unul pare foarte sensibil, romantic și idealiști. Celălalt, rațional, dur, inabordabil. Primul vede peisaje frumoase în zăpadă, pe când cel de-al doilea vede fleoșcăiala care rămâne după topirea zăpezii. Primul nu spune niciodată nu și nu refuză niciodată nimic, pe când celălalt ridică din sprânceană la orice propunere și rareori acceptă ceva din prima.

Oamenii sunt vulnerabili prin natura lor, au puncte sensibile, călcâiul lui Ahile, cum vreți să-i spuneți. Așadar, ei își construiesc o nouă imagine pentru restul lumii, una prin care să nu se reflecte prea mult ce se întâmplă cu adevărat în mintea și sufletul lor.

Omul sensibil poate avea o groază de probleme în viața privată, însă nu dorește ca restul lumii să știe asta, deci afișează mereu un personaj mai… jucăuș. Omul rațional poate simte nevoia de afecțiune, dar nu știe să o ceară și atunci se poartă ca și cum nu ar avea de ea.

Cu cât devenim mai maturi, cu atât suntem mai suspicioși și ascundem mai multe. Nu vrem ca ceilalți să ne considere slabi, vulnerabili sau nesiguri. Ezităm când cineva vrea să ne cunoască cu adevărat. La rândul nostru, analizăm pe cineva după primele acțiuni – bea mult, deci este iresponsabil. Poate că totuși îi lipsește încrederea în sine, iar alcoolul îl dezinhibă (cum e Raj din Big Bang Theory).

Uneori ar trebui să ne deschidem ochii și mintea și să îi vedem pe ceilalți dincolo de rolul pe care-l joacă pe scena vieții.

Share Button

2 Comments

Gabi · January 24, 2013 at 11:10 pm

Iti recomand “Viata cotidiana ca spectacol”, de Erving Goffman. Gasesti varianta in limba engleza pe scribd. Cred ca ti-ar placea…e o aprofundare a titlului… teoria actoriala.

    gabriela · January 24, 2013 at 11:11 pm

    mersi de pont, Gabi >:D<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.