UVE-UB mi-a deschis mult ochii referitor la “tinerii din ziua de azi”, adică liceenii. Cei care suficienți de mari încât să se implice în activități care schimbă mentalități, însă suficient de mici încât să mai poată copilări.

Parcă-parcă televiziunile cu știrile lor cu liceeni care fac sex în baie mă convinseseră că generațiile care vin sunt tot mai “experimentaliste” și de neîncredere. Și aici am greșit, pentru că am uitat că nu se promovează copiii care fac ceva bun pentru ei, pentru liceul lor sau poate chiar pentru țara lor.

Din fericire, în ultima perioadă am întâlnit foarte mulți liceeni care fac lucruri foarte tari. Și aici vorbim despre ceva mai mult decât doar olimpiadă. Da, e foarte tare să mergi și acolo, dar e și safe. Însă să mergi la concursuri de scurtmetraje sau concursuri ecologice sau să pleci cu Youth in action prin diferite țări, e cu totul altceva. Am rămas uimită să văd că ei sunt deja “oameni mari”, cruzi într-adevăr, însă cu mai multe principii, valori și planuri decât un om de 25 de ani, să spunem.

Am descoperit care era cauza pe alocuri: Consiliul Național al Elevilor. Cine a ajuns la nivelul acela în liceu, a plecat cu alte skilluri decât colegii lui, după ce au dat bacul. Copiii ăștia învață să lupte pentru drepturile lor de la 15 ani! Cât de minunat poate fi asta?

Mai puțin minunat este faptul că mulți aleg să meargă la facultate în țări străine. Cauze: facultăți care nu oferă ce-și doresc ei, învățământ care nu este centrat pe student, dezvoltare internațională.

Însă, oriunde vor fi acești elevi în următorii 3-4-5 ani, sper să rămână la fel de străluciți. Iar pentru restul lumii, băgați bani în învățământ și promovați copiii aceștia, cu ei schimbăm țara! 🙂

Share Button

1 Comment

musat · November 6, 2013 at 4:40 pm

as vrea sa am si eu un glob pentre ca nu stiu unde sa apas

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.