Vorbeam mai devreme cu cineva de ce ar merita grupul Akikai să meargă mai departe în finala Românii au talent. Persoana respectivă mi-a spus că nu e chiar talent ce fac ei, că este doar multă muncă.
Ţin să contrazic acest aspect întrucât talentul nativ şi cel dobândit prin muncă se diferenţiază clar.

  • Mobilitatea celor din grup este nativă. Este adevărat că au muncit pentru a o întreţine şi a o îmbunătăţi, însă degeaba munceşti, dacă nu ai nimic de la început, nu?
  • Apoi, acrobatica: trebuie să fii puţin sărit de pe fix, să ai un pitic pe creier pentru a fi suficient de nebun pentru a face toate salturile şi loviturile acelea în aer.
  • În cele din urmă, controlul energiei. Nu ştim cu toţii să ne controlăm energia în asemenea mod încât să ştim cum să reacţionăm la şocuri, lovituri.

Finalmente, eu nu pot decât să vă zic ca în cea de-a doua semifinală  să votaţi grupul <Akikai> la numărul 1276.

~~~~~~~ UPDATE ~~~~~

În urma celei de-a doua semifinale, în care Akikai a trecut în finală, am citit în online numeroase comentarii răutăcioase despre această echipă, ceea ce m-a întristat.

În primul rând, genul de comentariu: “Juriul a decis greşti, iar Trouble trebuia să câştige” – de ce nu i-aţi votat atunci, de ce trebuie să judecaţi alegerea celor 3 persoane, când este vorba în prmul rând despre alegerea a altor câteva sute-mii.

În al doilea rând. cele care susţin că oricine poate face ceea ce fac ei, că este doar muncă, că mai sunt destule în ţară care fac asta. Şi la cei din trupa Ballance este vorba de multă muncă, nu-i aşa? Şi-apoi, mai sunt cluburi în ţară, dar acelea nu au tecut mai departe: amintiţi-vă de cei care au făcut aikido sau de cei care au făcut capoeira.

În ultimul rând, nu faceţi atât caz pe faptul că Alin era copil şi i-au fost rănite sentimentele. Şi acest grup are mulţi copii, la ei nu se gândeşte nimeni? Apoi, după moartea lui Michael Jackson, prea mulţi au apărut care să-i imite dansul, iar tipul acesta de “show” mi se pare fumat.

I rest my case!

Share Button

4 Comments

Cosmin · April 3, 2011 at 9:11 am

Nu ai dreptate :). Ce fac ei nu e talent ci doar munca si multa daruire.
Ce ai spus tu legat de mobilitate e ca si cum ai spune ca Michael Jackson are talent la dans pentru ca are picioare. Toata lumea are mobilitate depinde de noi daca o perfectionam sau nu.
Oricum felicitari grupului, chiar ma bucur ca au ajuns in finala! 🙂

NoName · April 3, 2011 at 10:35 am

Din punctul meu de vedere oamenii acestia sunt buni, asa e, insa nu sunt singuri care fac acest lucru, sun o gramada de alti oameni care pot face chiar mai bine, plus ca sincer am fost dezamagita la maxim ca acel copil, Alin, nu a primit sansa de a ajunge in finala. Fiindca haideti sa fim seriosi, ceea ce face grupul Akikai nu are nimic special, e pur si simplu vorba de multa munca si vointa, am vazut oameni care isi dobandesc de-a lungul vietii un anumit nivel de mobilitate, fara sa se nasca neaparat cu acesta, iar tehnicile de indurat lovituri etc, nu sunt nimic nemaivazut, foarte multi oamenii pot. Copilul acela in schimb a reusit SINGUR tot ceea ce a facut, fara indrumarea nimanui, si asta inseamna talent. Are mobilitate, aliura, stil nativ. Si veti vedea ca vom mai auzi de el, insa de grupul Akikai ce se va alege dupa ce “Romanii au talent” ia sfarsit? Punctul meu de vedere, nu-mi sariti in cap!:P

Gabriela · April 3, 2011 at 10:58 am

Pentru amândoi: talentul nativ se pierde dacă nu este ‘crescut’ cum trebuie.
Anonimule: grupul Akikai are multe competiţii sportive la care să participe, iar în rest, nu se ştie niciodată 😉

Andra Nalbaru · April 5, 2011 at 8:08 pm

In legatura cu talentul lui Alin, vreau sa mentionez ca am o cunostiinta care danseaza de copil ca si Michael si nu are nici o pregatire. Pot spune ca se misca mult mai bine decat Alin. Eu zic sa nu va mai uitati doar la varsta. Ca Michael sunt si vor mai fi multi. De ce sa nu merite Akikai in finala cand au muncit pt acest lucru? Celelalte numere, ce nu implica, dupa cum spuneti talentul de ce nu le cristicati? Doar pt ca Akikai a avut ghinionul de a fi rivalul unui copil. Imi pare rau, dar nu cred ca in asta consta alegerea. Dar ce sa faci? Pana la urma asa e la romani. Nimeni nu stie ce inseamna munca, talentul pt a obtine ceva ce iti doresti, insa toata lumea critica. Incercati voi o astfel de performanta si puneti-va in locul lor. Cum ar fi?

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.