Dacă n-ai aflat încă, Bucureștiul candidează la statutul de Capitală Culturală pentru 2021, alături de alte câteva orașe din țară, detali mai multe pe bucuresti2021.ro. Ești surprins? Și eu am fost puțin. Parcă am văzut mereu alte nuclee culturale în țară (numai să te uiți la festivaluri și evenimente), Bucureștiul a fost mereu locul oportunităților de angajare, deci un oraș pragmatic, care să te ajute să te dezvolți profesional în viitor.

Însă orașul ăsta pragmatic este locul în care se iau deciziile. Păi vă dați seama cum ar fi dacă toți bănuții ăia multicei ar ajunge la organizațiile nonguvernamentale care ar putea face acțiuni&evenimente super tari și mult lobby pentru o legislație sănătoasă în domeniul culturii? Asta așa, ca să se evite aberații gen taxă pe timbru cultural pe viitor.

Da, probabil că ediția din 2021 a Festivalului George Enescu va fi uimitoare și extraordinară și va aduce în capitală mii de fani ai muzicii clasice. Probabil vor mai fi și multe alte evenimente care să aducă cultura de toate felurile mai aproape de locuitori. Cum ar fi să vezi niște bătrânei care învață despre street art și graffiti? :)) Și poate ar fi și ceva acțiuni mai puternice de promovare a muzeelor din București, dincolo de Noaptea Albă a Muzeelor.

Cu siguranță vor fi multe conferințe, concerte, expoziții, evenimente cu totul. Toată lumea va specula momentul și va face ceva, cum e și normal să fie în oricare oraș-capitală-culturală din țara asta, pentru că merită. Însă aspectele legislative care vor putea situația culturală din toată această țară, alea ar putea fi decise și implementate de la capitală doar și chiar îmi doresc ca organizațiile implicate să se ocupe și de partea asta.

Eu voi contribui cu ce știu să fac – pun poze pe facebook și instagram cu #Bucuresti2021 și mă înscriu ca voluntar – poți să faci și tu asta, btw -> formular înscriere – la activități.


foto – printscreen de pe bucuresti2021.ro

Share Button

3 Comments

Alexandrina · August 7, 2015 at 12:56 pm

Sa ne apucam de treaba atunci si sa-l promovam cum stim noi mai bine. 🙂

    Gabriela · August 7, 2015 at 2:10 pm

    Ar trebui, sigur sunt locuri speciale în București pe care am vrea să le vadă și prietenii noștri din alte părți.

Castigatori campanie #bucuresti2021 - Blogal Initiative București · August 7, 2015 at 2:00 pm

[…] Premiul II: Gabriela – https://gabrieladeleanu.ro/2015/08/06/de-ce-cred-ca-e-nevoie-ca-bucuresti-sa-fie-capitala-culturala-2… […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.