Se dă o studentă în plină sesiune și implicată în diverse proiecte și 24 de ore. Rezolvați problema!

Știu că și voi vă regăsiți în problema mea – vi se pare că ziua are prea puține ore. Pentru mine a fost foarte frustrant momentul în care am realizat că mă plâng de lipsă de timp, în condițiile în care eu dormeam aproximativ 10 ore pe zi. Și atunci m-am decis să fac o schimbare în viața mea: să fiu o persoană matinală. Sunt fericită că de cele mai multe ori îmi iese asta (mai ales în București).

Cum am făcut?

În primul rând am realizat câte lucruri aș putea face în alea 2-3h în plus de somn. În principiu lucruri legate de facebook, bloguri și știri, dar astea sunt detalii. Deci, trebuie să știi ce faci în orele alea în plus pe care le ai dimineața. Dacă te trezești fără niciun plan, nu ai nicio motivație.

Apoi, încerc să mă mișc de cum sună ceasul. Recunosc, mai trișez și-mi pun ceasul să sune mult mai devreme doar pentru satisfacția de a apăsa amânare. Apoi, ba îmi beau paharul de apă cu lămâie, ba îmi pun de ceai, ba fac un duș cu apă călie, ba fac puțin stretching, fac ceva. Să simtă corpul meu că e timpul să dea energie.

Alte variante:

– răsărit care să dea direct spre patul tău, astfel încât razele soarelui să-ți intre în ochi și căldura să te sufoce;

– porumbei sau vrăbiuțe care să mănânce pâinea uscată pe care ai lăsat-o pe pervaz;

– colegi de cameră/apartament/vecini gălăgioși.

Sper să vă fie de folos cu ceva. Aștept feedback 😀

Share Button

4 Comments

Avin · June 12, 2013 at 5:05 pm

Si eu sunt la fel. Dorm 10 ore pe noapte si ma intreb de ce nu am timp, dar am impresia ca daca dorm mai putin, o sa fiu foarte obosita! Si un student in sesiune are mare nevoie de odihna.. :))
Pe mine cred ca ma ajuta cel mai mult dimineata spalatul pe dinti. Nu stiu de ce, dar ma trezeste imediat.. asa ca, ma tarasc pana la baie, iar cand incep sa ma spal pe dinti, incep sa ma trezesc cu adevarat. :))

    gabriela · June 12, 2013 at 5:21 pm

    la tine spălatul pe dinți este momentul în care corpul își dă seama că trebuie să se apuce de lucru :))

alex · July 15, 2013 at 7:23 pm

Un pont de la unchiul meu care lucreaza in armata: soldatii care au putine ore de somn pe noapte si care trebuie sa se trezeasca odihniti obisnuiesc sa isi puna ceasul sa sune din 35 in 35 de minute pe noapte astfel incat sa se trezeasca si sa se culce la loc de cat mai multe ori. Asa te vei simti mai odihnit dimineata. Am incercat, la mine merge, trebuie totusi sa adormi rapid inapoi nu sa te chinui ca nu rezolvi nimic asa.

    gabriela · July 15, 2013 at 7:45 pm

    merită încercat. mersi de pont!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.