Renunți la analizarea tuturor lucrurilor externe și te uiți puțin la tine și la ce faci. Lași puțin deoparte toate siteurile colorate cu articole motivaționale, că nu tot ce zboară se mănâncă și știi deja că toți suntem la fel: unici – deci nu are cum să se aplice la tine rețeta succesului gătită de altcineva.Așa că iei o pauză de la cei 15 pași să schimbi lumea în doar 5 minute, vezi ce te nemulțumește la tine, deschide un tabel în Google Sheets (și descarcă aplicația pe mobil) și vezi ce faci. Adică:

time

Vrei să nu mai pierzi timpul?

Vezi ce faci toată ziua. Cât îți ia să bei cafeaua, câte pauze de țigară iei pe zi, cât timp stai pe facebook, câți timp morți în care aștepți ai în fiecare zi, cât îți ia chiar să faci ceva util societății și așa mai departe.

3

Vrei să nu mai cheltuiești bani aiurea?

Deschide un alt tabel (sau fă-ți o listă într-un caiet/agendă), numără toți banii din portofel și scrie acolo suma. Începând de următoarea dimineață, scade din suma totală pe ce se duc banii tăi în fiecare zi: 2.5 sticla cu apă, 3 lei covrigi, 25 lei taxi și așa mai departe.

human

Vrei să fii înconjurat de energie pozitivă?

Fă-ți o listă și vezi ce te enervează. Mailuri amestecate, colegi neplăcuți, RATB și oamenii de acolo, evenimentele la care participi.

Apoi?

Ce faci cu toate astea? Le conștientizezi și îți asumi leadershipul asupra vieții tale. Adică ești regizorul propriei tale vieți, tu ai control asupra a tot ceea ce faci. NU mai căuta scuze și vezi câte lucruri ai putea schimba dacă ți-ai pune mintea să faci asta. Monitorizează acțiunile de zi cu zi și fii atent la ce te face nefericit când ajungi seara în pat. Aici nu mai vin cu exemple că ce nu-mi place mie, s-ar putea ca ție să ți se pară în regulă. Și am stabilit de la început că suntem diferiți.

1În concluzie, ce ai de făcut este să te uiți puțin la tine și să te cunoști. Să nu mai cauți scuze în exterior și să vezi ce poți face tu să schimbi ceva în jurul tău. Nu-ți place un coleg? Nu te mai plânge de cât de antipatic ți-este, evită-l și viața îți va fi mai bună. Iar asta se poate aplica în absolut orice domeniu. Scapă de ce te face nefericit. Da, fii puțintel egoist/ă și ai grijă de tine, că n-are altcineva cine. Bucură-te de ce te face să zâmbești și nu te mai concentra atât pe tot ce este rău pe lumea asta. Lucruri minunate ți se întâmplă zi de zi, iar tot ce ai tu de făcut este să le vezi, să le conștientizezi și să te bucuri de ele, să ai control asupra vieții tale, căci viața e prea scurtă pentru a fi triști și nemulțumiți 😉

Share Button

2 Comments

Olivian · June 17, 2015 at 12:04 pm

Legat de treaba cu timpul, la sfatul lui Bogdan mi-am instalat o aplicație de ”monitorizare” a timpului. Nu e nimic deosebit, e cu input uman, adică dacă lucrezi dai start, dacă faci treabă prin casă pornești cronometrul și poți pune (dar sunt deja) mai multe activități. Vine cu raporturi pe zi, lună, etc. Dacă ești zăpăcit ca mine te ajută să știi unde pierzi timpul aiurea, etc

Aplicația pe android se numește ”aTimeLogger”

    gabriela · June 17, 2015 at 12:10 pm

    Ce-i drept, sunt o groază de aplicații mobile care îți ușurează viața. Merci de sugestie și să mai vii și cu altele 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.