Mi se întâmplă uneori să nu ies din casă o zi, nici până la mega de la colț. Atunci consum mult conținut de pe facebook, instagram, youtube, și mă obișnuiesc cu anumite lucruri. După, ies afară și sunt contrariată.

Cum adică fotografiile de streetstyle de la influencerițe nu sunt pe bune, oamenii nu se îmbracă așa pe stradă?

Ce vedem pe internet nu este realitatea.

Atunci când petreci foarte mult timp pe internet, îți limitezi foarte mult tipul de oameni cu care interacționezi. Ei sunt ca tine, le plac lucrurile care-ți plac ție și fac activități similare. Ceea ce este normal, că de aia e frumos internetul și ne lasă să alegem ce citim sau vizionăm.

Doar că ne distorsionează perspectiva asupra lumii.

Scriu la plural pentru că și eu sunt aici. Și creierul meu are impresia că dacă pe internet văd doar poze cu case frumoase și ordonate, așa sunt în realitate.

Dacă văd locuri exotice cu ape turcoaz și fără picior de om, chiar așa sunt.

Am impresia că orice femeie are nevoie de o rutină matinală și una de seară.

Sau invers – că nu este sigur să faci nimic. Că sunt accidente, că sunt dobitoci, că sunt pericole.

Realitatea nu este în alb și negru

Pot fi bărbați educați și bine îmbrăcați care se poartă oribil cu femeile, pot fi alții care par cocalari și au mult mai mult bun simț. Este o diversitate enormă de oameni, gusturi, păreri, în tonuri de gri. Pe care le poți descoperi doar interacționând cu ele.

E important să ieșim din case și din bula noastră. Să mergem și în localuri normale de cartier, nu doar la alea lăudate pe internet. Să vezi cum se poartă bătrânii din zilele noastre și ce mai fac adolescenții.

🗣 De ce aș face asta? Viața este destul de tristă oricum

Refuzi realitatea și atunci când vei fi forțat să ieși în lume, vei primi o scatoalcă de nu poți să te ridici. Eventual revii pe internet să te plângi că există nesimțiți pe lume.

Apoi, nu vei mai fi atât de copleșit/ă de dorința de a atinge idealuri de pe internet. Să cumperi MAI MULT pentru a fi în rând cu lumea virtuală. Să faci drumuri la ikea/jysk/pepco pentru că trebuie să fii în pas cu alții.

Pe final, sfatul meu este să fii atent/ă la gândurile pe care le ai. Dacă crezi pe bune ceva sau doar ai văzut un tiktok și acum judeci automat realitatea prin acea lentilă.

Încearcă să ții mintea deschisă. Să cunoști oameni noi. Să călătorești.

sursă foto Natalia Y.

Share Button
Categories: BLOG

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.