În ultimii ani mi-am dat seama că eu nu mă stresez cu sărbătorile. Îmi plac, nu mă înțelegeți greșit. Îmi place atmosfera festivă. Îmi place să ofer și să primesc cadouri.

Ce nu-mi place în schimb, este atmosfera generală a oamenilor. Grabă, stress, nervi, frustrare. Haide că ne prinde Crăciunul, hai că vine Anul Nou. Și pe internet, și pe stradă. O agitație continuă, nervi, încruntare.

Gata, mă opresc că e posibil să le vedeți și voi.

Propunerile mele pentru a nu mai fi atât de stresatx cu ocazie sărbătorilor de iarnă:

  • Dă unfollow și unfriend tuturor care promovează pe instagram și pe facebook abundența deosebită. Mai ales vedete, influenceri. Nu, brazii nu au tendințe la decorațiuni. Beteala și globurile de anul trecut merg și anul ăsta. Ăia de se laudă cu ce mai cumpără, ori le primesc cadou, ori le iau doar să se laude pe internet.
  • Mai bine, ia o pauză de la rețelele sociale. Nu trebuie să vezi cum a avut Maricica timp să facă și cozonac și babka, când tu ești prinsă până peste cap cu munca. Lumea se laudă pe internet cu lucrurile bune, nu-ți arată ce nu merge bine. Așa că nu are sens să le vezi. Oricât ai spune că nu te lași afectată, în subconștient vezi colțul impecabil de curat din sufrageria ăleia, când tu ai teancul de rufe pe canapea.
  • Oferă timp și atenție, nu doar cadouri. Repet, eu ador cadourile. Dar știu că nu înseamnă totul. Sau că nu trebuie să fie ceva extraordinar și nemaipomenit, ci chiar poate fi simbolic. Iar dacă oamenii din jur nu apreciază asta, problema este la ei. Putem fi mai recunoscători pentru gesturile celorlalți, pentru faptul că ne includ în viața lor.
  • Fă-ți cumpărăturile din timp. Mâncare, băutură, decorațiuni, cadouri, ce ai tu de luat. OK, nu te apuci din septembrie, dar programează-le astfel încât să nu fii pe fugă în ultimele zile. Să stai acasă în ziua de ajun, să-ți faci o ciocolată caldă și să te îmbraci frumos pentru serialul de pe Netflix.
  • Iar dacă nu ai făcut ceva până astăzi (22 decembrie), este puțin probabil să fie atât de important încât să nu mai poată aștepta câteva zile. Amână până după Sărbători și nu aglomera orașul inutil.

Vorbeam recent cu niște prieteni despre faptul că la noi sunt deschise malluri, cafenele, de toate în zilele de Sărbătoare. Mie nu mi se pare corect ca alți oameni să nu se bucure de perioada asta în liniște, alături de familie. Dar dacă pentru vreun motiv absurd ieșiți în oraș în aceste zile, fiți înțelegători și amabili față de oamenii respectivi.

Profitați de zilele astea să vă uitați pe pozele din telefon, să vedeți ce-ați făcut anul ăsta și să fiți recunoscători.

🎄

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.