Eu sunt grozavă de grad D. Nu știi ce înseamnă asta și cum sa primești și tu un titlu de acest gen? Simplu, mută-te în complexul de cămine studențesți Grozăvești (care nu este în Regie!)

Astăzi ar trebui să mă decazez, deci aș vrea să profit de context pentru a vă povesti despre viața de căminist în Grozăvești și să vă zic cam cum e cu miturile legate de cămin.

– spațiul este mic, nu ai loc de nimic – adevărat, dacă nu ai o colegă înțelegătoare și minunată cum am avut eu, îți va veni să spargi perete cu geam pentru mai mult spațiu;

– camera este neîngrijită – nu chiar. Este simplă, cu două paturi, două scaune, un birou și un dulap. Restul vine de la tine: puțină curățenie mai serioasă, o mână de var și niște polițe pe care să le prinzi in holșuruburi.

– grup sanitar pe hol, mai e sanitar? și cât trebuie să stai la coadă la duș? – da, în fiecare dimineață vin femei de serviciu care fac curățenie, deci e curat. cu timpul îți faci un program când să mergi la duș și cumva ai noroc să fie liber (eu mergeam după 1a.m.). Și dacă îți cumperi și un cap de duș, vei sta și mai puțin la coadă pentru că mulți vecini vor căuta o cabină cu duș prin tot căminul;

– e gălăgie mereu – parțial color. Pe etajul meu au fost numai studenți de la Limbi Străine (ergo, 90% fete) și a fost liniște și pace. Well, în afară de unele zile (7-8 în tot anul) când vecinul de la 422 punea muzică rock, ceea ce era bine. Era “gălăgie” dacă repetau cei de la un etaj mai jos, studenți la Teologie. Mai aveai parte de gălăgie dacă ai geamul orientat către curtea interioară, unde sunt 2 pub-uri și unde stau mereu băieții la meci, însă totul se rezolvă dacă închizi fereastra (termopanul chiar își face treaba 😉 )

– sunt gândaci – nu, nu sunt (ăia sunt în Regie). Ce-i drept, depinde și de tine și de cât timp îți ții gunoiul în cameră.

DSC_3339– este cald – da, este. Am mai scris despre cum este să te trezești dis-de-dimineață din cauza soarelui și a căldurii. Însă, poate ai noroc și ai căldură numai dup-amiază. Poți să atenuezi temperatura cu staniol în geam, draperii groase și geam+ușă deschise non-stop.

Una peste alta, mie mi-a plăcut la cămin. A fost mereu safe, nu trebuia să încui camera daca mă duceam până la toaletă. Și se simte spirit studențesc peste tot. Și e atât de fain să stai seara pe afară și să fie pliiin de lume. M-am obișnuit aici și îi spuneam acasă fără melancolie.

Însă dacă ai ajuns aici pentru că nu știi unde să stai la cămin, nu prea te pot ajuta. Mie mi-a plăcut, unei vecine nu.

Share Button

1 Comment

BitterCherries · July 15, 2013 at 2:00 pm

Colegă minunată, eu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.